Foci

Már csak egy pont a Real előnye

A spanyol labdarúgó-bajnokság keddi játéknapján a Barcelona kiütötte a Getafét és egy pontra megközelítette a madridistákat.

A címvédő katalán csapat 4-0-s magabiztos győzelmet aratott a vendég Getafe ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának keddi játéknapján. A gólok sorát Messi mellről passzolt labdájával Alexis Sanchez indította el, majd egy Iniesta – Messi – Iniesta sarkazós passz – Messi ballal bevarrós csiki-csuki kényszerítőzést követően az első félidő lefújása előtt az argentín maga növellte az előnyt.

A második félidőt a Barca ott folytatta, ahol az első abbahagyta, csak most inkább fejjel játszottak. Elképesztő fölényük a 73. percben érett újra góllá – Sanchez érkezett jókor és bólintott a kapuba, majd két perccel később Messi jobb oldalról bal lábbal szabadúgásból rúgta fejbe Pedrót, aki nem hibázott. A Barcelona ezzel már csak egy ponttal marad el a tabellán az éllovas Real Madridtól. Igaz, a királyi gárda eggyel kevesebb mérkőzést játszott a bajnokságban, éppen ma, azaz szerda este érik utol e téren Messiéket.

Mondjuk Guardiola legénységének minden oka megvan a bizakodásra. Legutóbb a Real erejéből csak gól nélküli döntetlenre futotta a Valencia ellen, így C. Ronaldóék formája mintha megingani látszana. Ráadásul ma este városi rangadóra hivatalosak, az Atletico Madrid stadionjába. Nem lesz könnyű újra négypontosra növelni az előnyt.

 

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmények, Primera División, 32. forduló:
FC Barcelona-Getafe 4-0 (2-0)
gól: Sanchez (13., 73.), Messi (44.), Pedro (75.)

Korábban:

Osasuna-Espanyol 2-0 (0-0)
gól: Garcia (53., 69.)
kiállítva: Coutinho (55.), Forlin (82.) – mindkettő Espanyol

Real Sociedad-Real Betis 1-1 (0-0)
gól: Vela (56.), illetve Castro (70.)

Szerdai játéknap:
Granada-Athletic Bilbao 20 ó
Sporting Gijon-Levante 20
Valencia-Rayo Vallecano 20
Atletico Madrid-Real Madrid 22
Csütörtöki játéknap:

Villarreal-Malaga 20
Racing Santander-Real Mallorca 21
Sevilla-Real Zaragoza 22

Ajánlott videó

Olvasói sztorik