Foci

Hősies Wigan-siker a Manchester United ellen

Nagy meglepetésre kikapott a Manchester United az angol labdarúgó-bajnokságban. A Manchester City és az Arsenal győzött.

Az angol bajnokságot szerda estig nyolc ponttal vezető Manchester United hármat elvesztett előnyéből, miután az utolsó előtti helyezett Wigan otthonában kikapott.

A kiscsapat már a Chelsea ellen is remekelt, akkor szerencsétlen körülmények között kikapott, most viszont a Liverpoolhoz hasonlóan a Unitedet is megverte, 1-0 arányban. A Premier League-ben még sohasem győzte le a Vörös Ördögöket az együttes.

A Wigan a találkozón 70 percig szinte teljesen uralta a mérkőzést, a vendégeknek egyetlen gólhelyzetük akadt a 90 perc során. A hazaiak a 29. percben teljesen szabályos gólt szereztek, de azt a játékvezető nem adta meg.

Természetesen a meccs végét megnyomták, és a játékvezető is 5 percet ráadott, de ezúttal nem történt meg az, ami oly sokszor: a Unitednek nem volt szerencséje. Rooney-t, Hernandezt és Youngot is lecserélte Ferguson, de sem Cleverley, sem Nani, sem Wellbeck nem tudott segíteni a csapaton.

A találkozó összefoglalója:

Martinez edző ezzel szemben egyre acélosabbá teszi a Wigant, amely kezd felkapaszkodni a tabellán. Az egyik közvetlen rivális, a Queens Park Rangers is nyert, méghozzá Buzsáky Ákos főszereplésével. A magyar középpályás gólt szerzett a Swansea ellen és végigjátszotta a találkozót.

Az Arsenal győzelme képekben:

Győzött a nagy rivális Manchester City (betalált Carlos Tevez is) és az Arsenal is, amely a 8. perctől emberelőnyben futballozott. Robin van Persie 11-esből talált be, ráadásul Panenka-módra alányesett a labdának, megalázva így a hazaiak kapusát.

A tabellán a Unitednek 79, a Citynek 74, az Arsealnak 64 pontja van.

Eredmények – angol labdarúgó-bajnokság
Manchester City – West Bromwich Albion 4-0
gólszerzők: Agüero (6., 54.), Tevez (61.), David Silva (64.)
Wigan – Manchester United 1-0
gólszerző: Malonay (50.)
Wolverhampton – Arsenal 0-3
gólszerzők: van Persie (9., 11-esből), Walcott (11.), Benayoun (69.)
piros lap: Bassong (8., Wolves)
Queens Park Rangers – Swansea 3-0
gólszerzők: Barton (45.), Mackie (55.), Buzsáky (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik