Foci

FIFA-licences stadion épül Felcsúton

Egy-két napon belül elkezdődik a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályájának bontása, majd a helyén 2014-ben átadják a nemzetközi szövetség, a FIFA előírásainak is megfelelő, 3500 fős mini stadiot.

A kivitelezés egy-két napon belül a kerítések bontásával kezdődik el, és várhatóan 2-3 hónap után indulhat a lényegi építkezés.

Az akadémiát működtető alapítvány elnöke, Mészáros Lőrinc a Fejér Megyei Hírlap online oldalának azt mondta: olyan ékszerdoboz jön létre Felcsúton, amely nemzetközi mérkőzésekre is tökéletesen alkalmas lesz.

Ezt az a tény is alátámasztja, hogy a FIFA illetékesei előzetesen véleményezték a stadion tervrajzait, s a jelenlegi legmagasabb, 4-es kategóriába sorolták a létesítményt, amely magába foglalja majd az összes öltözőt, az orvosi, egészségügyi szobákat, szertárakat – írja az fmh.hu.

Ahogy az akadémia épületeit, úgy az új stadion vázlatát is Makovecz Imre készítette még el, s a tanítványai fejezték be a munkát, amely magán viseli az elhunyt építész stílusjegyeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik