Foci

Feltámadt a Bilbao, dobogón a Valencia

A bő egy félidőn át emberhátrányban játszó Granada már 2-0-ra is vezetett az Athletic Bilbao ellen, de 2-2-es döntetlent lett a focimeccs vége.

Ezerarcú csapat az Athletic Bilbao, az biztos. A baszk gárda ott van az Európa Liga legjobb négy együttese között a többi közt a Manchester Unitedet is búcsúztatva, a hazai pontvadászatban ugyanakkor olykor meglepő vereségekbe szalad bele a gárda, így a 32. fordulónak a 11. helyről vághatott neki az együttes.

A szerda este Granadában vendégeskedő Bilbao már a második percben hátrányba került, Romero szerezte meg a hazai pályán játszó kiscsapatnak a vezetést. A szélső aztán a félidő vége felé nehéz helyzetbe hozta övéit, ugyanis azonnali piros lappal kiállította őt a játékvezető, ám a szabálytalanságáért befújt büntetőt Fernando Llorente kihagyta. Fordulás után nyomott az Athletic, azonban ismét a Granada szerzett gólt, Llorente azonban jóvátette korábbi hibáját és a hajrában szépített. Sőt! Susaeta is beköszönt, így a padlóról felállva mentett pontot a Bilbao.

Mindeközben a bajnoki bronzra hajtó Valencia hazai pályán 4-1-re nyert a Rayo Vallecano ellen, ezzel pedig visszaelőzte a Málagát és feljött a dobogó legaljára. Utóbbi együttes ugyanakkor egy meccsel kevesebbet játszott.

A sereghajtó Sporting Gijón elképesztően fontos három pontot zsebelt be hazai pályán. A Levante kétszer is vezetett a mérkőzésen, ám a vendéglátók kétszer is egyenlítettek, majd Sangoy 84. percben szerzett góljával a győzelmet is megszerezték és elmozdultak az utolsó helyről.

Eredmények – La Liga, 32. forduló
Granada – Athletic Bilbao 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Romero (2.), Geijo (74.) illetve Llorente (81.), Susaeta (87.)
Piros lap: Romero (39.)
Valencia – Rayo Vallecano 4-1 (1-0)
Gólszerzők: Jonas (41., 77. – 11-esből), Alba (70.), Hernandez (88.)
Sporting Gijón – Levante 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Trejo (22.), Lora (74.), Sangoy (84.) illetve Valdo (16.), Kone (63.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik