Foci

A Liverpool nyerte az őrült meccset

A Liverpool Carroll hosszabbításban esett góljával idegenben verte a Blackburn-t az angol labdarúgó bajnokság 33. fordulójában.

Igen kemény kilencven percet kapott a nyakába a Liverpool a Blackburn otthonában. A kiesés elől menekülő Rovers játékosai minden helyzetben támadták a labdát és az ellenfelet. A vendégek felvették a kesztyűt, ennek következtében kilenc sárga és egy piros lap került kiosztásra.

Maxi Rodríguez révén alaposan bekezdett a Liverpool, az argentin légiós az első negyedórában kétszer is eredményes volt.

Ezután a Blackburn nigériai támadója, Yakubu lett a főszereplő. Előbb kihagyott egy 11-est, aztán fejjel mégiscsak betalált, ezzel szépített a hazai csapat, amely ekkor a Liverpool kapusa, Doni kiállítása miatt már emberelőnyben játszott.

A Vörösök cserekapusa, Brad Jones fél órával a vége előtt addig bénázott, amíg összehozott egy büntetőt, amit a sértett Yakubu ezúttal belőtt, ezzel 2-2 lett az állás.

Bár mindkét csapat harcolt a győzelemért, azt végül Carroll fejesgólja hozta meg a Liverpoolnak másodpercekkel a lefújás előtt.

A mérkőzés összefoglalója:


Eredmény – Premier League, 33. forduló

Blackburn Rovers-FC Liverpool 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Yakubu (36., 63. büntetőből), illetve Rodriguez (13., 16.), Carroll (90+1.)
Kiállítva: Doni (25.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik