Foci

A Dortmund megverte a Bayernt a szuperrangadón

A Borussia 1-0-s győzelmével alighanem eldőlt a német labdarúgó-bajnokság aranyérme, a Bayern büntetőből sem volt eredményes.

Jürgen Klopp együttese, a Borussia Dortmund hárompontos előnnyel várhatta a Bayern Münchent, mondani sem kell, hogy telt ház, 80 720 néző előtt.

A német bajnokság csúcsmérkőzése remek színvonalat hozott, a Dortmundnak voltak nagyobb helyzetei az első félidő első felében, de Blaszczykowski és Kagava lövésénél is remekül védett Neuer.

A Bayern Robbenre támaszkodott volna,de a holland nagyon rossz napot fogott ki, az első játékrészban a szabálytalanságai miatt került a középpontba, a másodikban pedig kihagyott ziccerei miatt.

A bajorok támadásban nagyon gyengék muzsikáltak, Müllert és Gomezt is lecserélte Jupp Heynckes, igaz, utóbbit csak a 75. percben.

Két perccel később megszerezte a vezetést a Dortmund. Egy szöglet után a kipattanó labdát Grosskreutz lőtte kapura, a lövésbe Lewandowski beleért sarokkal és a labda kikötött Neuer kapujában. Sokan reklamáltak, de Robben beragadt, így nem volt leshelyzet a lövésnél.

A 85. percben a Dortmund kapusa, Weidenfeller elkapta Robben lábát, a hollan elesett, tizenegyes. A sértett lövését a kapus kipattanó nélkül megfogta.

A találkozó összefoglalója:

Győzött a Dortmund, ezzel hat pontra nőtt az előnye.

Eredmények – német labdarúgó-bajnokság
Borussia Dortmund – Bayern München 1-0 (0-0)
gólszerzők: Lewandowski (77.)
Nürnberg – Schalke 4-1
gólszerzők: Balitsch (25.), Simons (37., 11-esből), Didavi (45., 88.), illetve Holtby (85.)
Hannover – Wolfsburg 2-0
gólszerzők: Diouf (44.), Ya (77.)
Hoffenheim – Hamburg 4-0
gólszerzők: Vesterggard (17.), Salihovic (25., 11-esből), Johnson (51.), Schipplok (59.)
Bayer Leverkusen – Kaiserslautern 3-1
gólszerzők: Kiessling (1.), Rolfes (57.), Reinartz (69.), illetve Derstroff (42.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik