Foci

Paulo Sousa beismerte a lefejelést

Megszüntette a bíróság a Borbola Bence kontra Paulo Sousa "lefejelési ügyet", miután a portugál biesmerte tettét, és bocsánatot kért.

Eredetileg nyilvános bírósági tárgyalást hirdetett kedd délelőttre Szekeres Mónika bírónő, ám a trénert képviselő ügyvédek kérésének helyt adva személyes meghallgatást tartott. Egy órával később előbb a Videoton FC trénere Paulo Sousa, majd Borbola Bence, a Nemzeti Sport újságírója is elhagyta a zárt ajtós tárgyalótermet.

A sértett mindösse annyit mondott: “nem volt más célom, csak az, hogy elismerje és a szemembe mondja, megbánta tettét. Ez megtörtént, úgyhogy részemről lezárva az ügy!”

A portugál edző délután úgy nyilatkozott:

“Örömmel vettem tudomásul, hogy a mai meghallgatáson békésen, felnőtt emberek módjára sikerült lezárni ügyünket Borbola Bencével. Egész életemben arra törekedtem, hogy mindig rossz érzések nélkül lépjünk tovább. Még egyszer hangsúlyozom: ma világos és felnőtt emberekhez méltó módon sikerült rendeznünk az ügyet, az okozott sérülésért bocsánatot kértem, és kezet fogtunk. Azt azonban sajnálom, hogy – szándékom és megkeresésem ellenére – Borbola Bence korábban elzárkózott ettől. A jövőre nézve sok sikert kívánok Borbola Bencének.”

Az ügy egy barátságos labdarúgó mérkőzéssel kezdődött, ahol az elszabadult indulatok miatt Sousa lefejelte Borbola Bencét. Az újságíró szemöldökét az incidens után több öltéssel kellett összekapcsolni. Az ügy a területileg illetékes bicskei bíróságra került magánvádas eljárás keretében, könnyű testi sértésként.

Paulo Sousa ügyvédje, Tóth M. Gábor a tárgyalást követően úgy fogalmazott, “ügyfelemnek mindvégig az volt az álláspontja, hogy az okozott sérülésért elnézést kér, mert ez nem ment túl azon a körön, ami focipályán bármikor előfordulhat. Most volt először alkalma erre, így bocsánatot is kért”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik