Foci

Nincs könnyű dolga a Vidinek

A Videoton az első mérkőzésen elért 3-2-es győzelem után hazai pályán fogadja az MTK-t, a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján.

A meglehetősen vitatott odavágót a kék-fehérek kétgólos htárányból bukták el, és ehhez volt némi köze a játékvezető Fábián Mihálynak is, aki bizonyos szituációkban néha értetlen döntéseket hozott. Győzelmük ellenére Paulo Sousa a székesfehérvári visszavágó előtt a fővárosiak csapategységét dícsérte: “Az MTK olyan csapat, amelyet nagyon tisztelünk. Gyakorlatilag már megnyerték az NB II-t, vagyis visszakerülnek az első osztályba, ahová szerintem amúgy is tartoznak. Egy fiatal játékosokból álló, kitűnő csapatról beszélünk, amely az első mérkőzés első félidejében nagyon megnehezítette a dolgunkat. Hihetetlen karaktere van az együttesnek! Nagyon komolyan kell vennünk ezt a találkozót, egyénileg és kollektíven is a maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy elérjük a célunkat, és ott legyünk a Magyar Kupa döntőjében.” – nyilatkozta a portugál tréner a vidi.hu-nak.

Kollégája, Garami József tisztában van azzal, hogy nehéz dolguk lesz a Sóstói Stadionban, de kétgólos győzelem esetén ők lennének ott a döntőben: “Már a párharc megkezdése előtt is a Videoton volt az esélyesebb a továbbjutásra, az első meccs eredményének ismeretében pedig ez hatványozottan igaz. Jól játszottunk a hazai találkozón, sajnos mégis vereséget szenvedtünk, ennek pedig az a következménye, hogy reálisan csak kétgólos győzelemmel juthatunk be a fináléba. Nem adjuk fel azonban a reményt, mindenki teszi majd a dolgát a pályán, játsszuk a játékunkat, és meglátjuk, hogy mindez mire lesz elegendő.” – mondta Garami az mtkhungaria.hu-nak.

A párharc nyertese a Debrecen-Újpest elődöntő továbbjutójával találkozik a Magyar Kupa döntőjében. Az első mérkőzés a Loki 2-1-es győzelmével zárult.

Videoton – MTK Hungária, Magyar Kupa elődöntő, 18 óra
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, TV: Sport1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik