Foci

Kirúgták Urbánt, visszahívták Vlakot a Vasashoz

A Vasas labdarúgócsapatának régi-új tulajdonosa, a Vasas SC megköszönte a vezetőedző munkáját és visszahívta a korábbi trénert.

Urbán Flórián helyett mostantól ismét Marijan Vlak irányítja a Vasas felnőtt labdarúgócsapatát. A stáb többi tagja változatlanul folytatja munkáját a kerettel – közölte a Vasas SC hivatalos weboldala.

“A Vasas elsődleges célja, hogy a jelenleg az NB I-es bajnokság 15. helyén álló csapat a hajrában kiharcolja a bennmaradást. Az elmúlt napokban több egyeztetésen vagyunk túl, és minden szempontot megvizsgálva arra a következtetésre jutottunk, hogy a bajnokságban hátralévő hét fordulóra a jelenlegi keretet korábban már felkészítő Marijan Vlakot kérjük fel vezetőedzőnek” – szól a közlemény.

Marian Vlak csütörtökön csatlakozik az együtteshez.

A horvát szakember, aki több magyar csapatnál dolgozott a 90-es és 2000-es években, január 16-án kapta meg a felmondólevelét a Vasastól, holott kifejezetten eredményes volt az angyalföldiekkel.

Akkor a Vasas azzal indokolta Vlak menesztését, hogy a klub előző vezetésének munkája és következménye nem lehetett más, mint a menesztés. Marijan Vlakkal 12 meccsen 16 pontot szerzett a Vasas, munkába állásáig egyébként mindösszesen egyet. Helyét az addigi pályaedző, Urbán Flórián vette át januárban.

A XIII. kerületi csapat nagy anyagi problémák mentén viszi a bajnokságot, korábban az átigazolásokból is kizárták, és pontlevonásokat is kilátásba helyezett vele szemben a Magyar Labdarúgó Szövetség. A múlt héten a tulajdonos Híd Akvizíciós Zrt. (amely Nyíregyházán is anyagi nehézségekbe vitte a helyi klubot) eladta a csapatot irányító kft.-t korábbi tulajdonosának, a Vasas Sport Clubnak. Most a Markovits László irányította SC hozta meg ezt a döntést.

A csapat egyébként 20 ponttal a 15., kiesőpozícióban tanyázik a tabellán.

A sors fintora, hogy kedden a Vasas egyik tehetséges játékosa, Huszárik Zsolt, aki a Kecskemét elleni szombati találkozón (2-4) mutatkozott be az élvonalban azt ecsetelte, világ életében arra vágyott, hogy Urbán Flórián legyen az edzője…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik