Foci

Hajnal és Szalai is főszereplő volt

Hajnal Tamás két gólpasszal, Szalai Ádám egy góllal vette ki a részét a Stuttgart, illetve a Mainz győzelméből a Bundesliga keddi játéknapján.

A VfB Stuttgart csapata Hajnal Tamással a kezdőben látogatott Augsburgba. A svábok magyar válogatott középpályása legutóbb gólt lőtt a Mainznak, a német lapok be is tették a forduló válogatottjába.

Honfitársunk ezúttal is kitett magáért, ugyanis miután a hazaiak az ötödik percben egy büntetőből megszerezték a vezetést, a 24. minutumban Tascinak, a 34.-ben pedig Harniknak adott gólpasszt, így már a szünetre előnnyel vonulhatott a VfB. A Stuttgart végül 3-1-re nyert, Hajnalt a 76. percben váltotta Cacau.

Ez volt a győztes gól:

Mindeközben Szalai Ádám is ott volt a Mainz kezdőjében, csapata a kiesés ellen menekülő Kölnt fogadta. A hazaiak valósággal kiütötték a kecskéseket, már az első 45 percben háromgólos előnybe került a vendéglátó, a 4-0-s végeredményt pedig Szalai állította be. A magyar válogatott csatár a 81. percig volt a pályán.

Így ütötte ki a Mainz a Kölnt

A meccset tíz emberrel befejező Werder Bremen 2-2-es döntetlent játszott a Borussia Mönchengladbach-al, a Freiburg pedig Berlinben győzte le a Herthát.

Eredmények – Bundesliga, 30. forduló
Augsburg – VfB Stuttgart 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Rafael (5. – 11-esből) illetve Tasci (24.), Harnik (34.), Ibisevic (84.)
Mainz – 1. FC Köln 4-0 (3-0)
Gólszerzők: Polanski (19. – 11-esből), Zidan (31.), Müller (37.), Szalai (54.)
Hertha BSC – Freiburg 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Hubnik (81.) illetve Hubnik (7. – öngól), Freis (67.)
Werder Bremen – Borussia Mönchengladbach 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Rosenberg (18.), Naldo (74.) illetve Hanke (52., 66.)
Piros lap: Boenisch (27.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik