Foci

Guardiola: Szinte lehetetlen a címvédés

A Barcelona vezetőedzője elképzelhetetlennek tartja, hogy megelőzzék a Real Madridot, és bajnokok legyenek.

A katalánok trénere ezt többek között azzal indokolta, hogy a Primera División történetében még egyik együttesnek sem sikerült ledolgoznia tízpontos lemaradást a királyi gárdával szemben. Igaz a Barca a hétvégén négy pontra csökkentette lemaradását.

“Sokan úgy vélekednek, van esélyünk, amennyiben jövő hétvégén, hazai pályán legyőzzük őket, de a Real pontosan tudja, ha nem kap ki azon a meccsen, akkor bajnok” – mondta Guardiola, aki hozzátette, ennek ellenére mindent megtesznek a sikerért és játékosai pontosan tudják, “kevesebbet kell nevetniük és többet futniuk”.

“Hét mérkőzésünk van hátra, és mindet meg kellene nyernünk. Tudom, hogy a csapatom képes rá, ezért nem az a kérdés, hogy mi megnyerhetjük-e a bajnokságot. Ezt már csak a Madrid tudja elveszíteni.”

A Real Madrid az előző forduló vasárnapi zárómérkőzésén gól nélküli döntetlent ért el a vendég Valencia ellen, míg a Barcelona Zaragozában nyert könnyedén. A két gigász küzdelmében április 21-e sorsdöntő lesz: akkor fogadja a Barca a Reált, és ha a katalánok ott nyernek, még bajban lehetnek a Blancók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik