Foci

Két éve hunyt el Varga Zoltán

Már két éve, hogy nincs közöttünk Varga Zoltán. A Ferencváros legendás labdarúgója egy öregfiúkmeccsen lett rosszul, és már nem tudtak segíteni rajta.

Varga Zoltán 2010. április 9-én este, a Danuvia-pályán megrendezett öregfiúk-meccsen, játék közben esett össze. A mérkőzést az old boys-bajnokság másodosztályának keleti csoportjában játszották.

A Ferencváros olimpiai bajnok labdarúgója a Merkapt SE csapatában játszott, az eset után azonnal megszakadt a mérkőzés, de a helyszínre kiérkező mentők már nem tudtak rajta segíteni

A szókimondó bajnok tisztelői szombaton a Bástya Étteremben gyűltek össze, hogy együtt emlékezzenek Vargára. Ott volt a találkozón Springer Miklós, Rudas Ferenc, Nyilas Elek, valamint Bánki Józsefszámol be a fradi.hu oldal.

Így emlékeztek Vargára pályatársai, tanítványai:

Varga Zoltán a Ferencvárosban kezdte profi pályafutását, 1961 és 1968 között 135 mérkőzésen 53 gólt lőtt. A mexikói olimpián úgy döntött, hogy nem tér vissza Magyarországra, ezt követően játszott a Hertha, az Aberdeen, az Ajax, a Borussia Dortmund, az Augsburg, valamint a Gent színeiben.

A Ferencvárossal 4 bajnoki címet, 2 ezüstöt, 2 bronzot szerzett, valamint részese volt az 1965-ös VVK-sikernek.
A magyar válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet, valamint olimpiai bajnoki címet szerzett.

Edzőként 1996 és 1997 között dolgozott a Ferencvárosnál, ahol bronzérmet nyert, majd megfordult a Honvédnál, a Dunaferrnél, a DVTK-nál, valamint a Győri ETO-nál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik