Foci

Értékes pontokat bukott a Chelsea

A Premier League 33. fordulójában a Kékek 1-1-es döntetlent értek el a Fulham otthonában.

A Chelsea annak tudatában léphetett pályára, hogy két fő riválisa a bajnoki negyedik hely megszerzéséért már lejátszotta e fordulóbeli meccseit.

Míg a Newcastle három ponttal gazdagodott, a Tottenham vereséget szenvedett.

Így a találkozót megelőzően a Spurs és a Szarkák holtversenyben álltak 59 ponttal a negyedik, illetve ötödik helyen, míg a Chelsea 56 egységgel tanyázott a hatodik pozícióban. A Fulham 42 ponttal a 11. helyen foglalt helyet az összecsapást megelőzően.

A londoni derbin egyik csapat sem vállalta fel a támadójátékot, különösebb történés nélkül zajlott le majdnem az egész első játékrész, mígnem a 45. percben Kalout buktatta Murphy a 16-oson belül. A jogosan megítélt 11-est Frank Lampard értékesítette a tőle megszokott higgadtsággal.

A második félidőt a védekezésnek szentelte Di Matteo csapata, s úgy tűnt, hogy végül sikerül is begyűjteniük a három pontot. A vendéglátók viszont nem így gondolták. A 81. percben Hughes fejelt egy sarokrúgást követően, amit Cech még hatalmas bravúrral hárított, az ezt követő szögletet viszont már nem sikerült kibekkelnie a vendég védelemnek. Dempsey a 11-es pont környékéről csúsztatott a hosszúba.

Ugyan se a közönség, se a játékosok nem akarták, hogy vége legyen a derbinek – hiszen a játékvezető halk végső hármas sípszavára a bírói stábon kívül senki nem reagált –, az eredmény 1-1 lett.

Az iksz tehát azt jelenti, hogy a Chelsea csak a hatodik helyről várhatja a következő fordulót.

Eredmény – Premier League
Fulham – Chelsea 1-1
gólszerzők: Dempsey (82.), illetve Lampard (45., 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik