Foci

A Honvéd K.O.-val nyerte a Puskás Suzuki Kupát

Sorozatban harmadszor lett a felcsúti arany a Magyar Futball Akadámia növendékeié a 17 éven aluliak számára kiírt, Puskás Suzuki Kupán.

A kispestiek mindhárom mérkőzésüket magabiztosan, legalább három góllal nyerték meg. A csoportküzdelmek során a román Hagi Academia (3-0) és az osztrák Austria Wien (5-1) sem tudta megszorítani őket.

A Magyar Futball Akadémián nevelkedő játékosokból álló együttes a fináléban szépségdíjas találatokat szerzett. Előbb Koszta 25 méteres szabadrúgásból csavarta a labdát a bal felső sarokba, majd az U17-es válogatott erőssége, Bobál Gergely egy védelmi hibát kihasználva 20 méterről kapásból lőtte ki a bal alsó sarkot, nem sokkal később pedig Csillag 40 méteres szabadrúgásból lőtt gólt.

A fordulás után Bobál Gergely előbb 23 méterről a kapus felett átívelve, majd kissé kiszorított helyzetből 20 méterről a kapufa segítségével a jobb felső sarokba lőtt kapásgólt, végül pedig egy kiugrást követően egy védőt és a kapust is kicselezve gurított az üres kapuba. A végeredményt Tüzes állította be.

Bobál Gergely a döntőben szerzett négy góljával összesen hétszer talált a kapuba, s a torna történetének legeredményesebb játékosa lett.

A díjátadó ceremónián ott volt Orbán Viktor miniszterelnök, Czene Attila sportért felelős államtitkár, Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke és Puskás Ferenc özvegye, Erzsébet asszony is.

Eredmények – Puskás-Suzuki Kupa, döntő
Budapest Honvéd – Puskás Akadémia 7-0 (3-0)
Felcsút, 1500 néző
Gólszerzők: Koszta (9.), Bobál G. (19., 45., 61., 73.), Csillag (23.), Tüzes (78.)
Piros lap: Fényes (67., Puskás Akadémia)
A 3. helyért:
Austria Wien (osztrák) – Panathinaikosz (görög) 0-0, 11-esekkel: 4-3
Az 5. helyért:
Real Madrid (spanyol) – Hagi Academia (román) 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik