Foci

Hihetetlen Fradi-feltámadás a ZTE ellen

A Zalaegerszeg már 2-0-ra is vezetett a Ferencváros ellen, de kikapott a labdarúgó OTP Bank Liga vasárnapi mérkőzésén.

Egy nagyon változatos és izgalmas mérkőzésen a Ferencváros példátlan feltámadást, a Zalaegerszeg pedig a szezonban rá jellemző összeomlást produkált az OTP Bank Liga hétvégi fordulójának zárómérkőzésén.

Presztízs meccs volt ez mindkét csapat számára, hiszen Prukner László, a hazaiak vezetőedzője a Ferencvárost irányította még az elmúlt esztendőben. A ZTE még nem nyert meccset az idei szezonban, és többen azzal példálóztak a találkozó felvezetéseként, hogy most eljöhet ez az idő is.

Az első félidőben az 541. bajnokiját játszó Kocsárdi Gergely 11-esével vezetett a ZTE, majd Máté fejesével az 57. percben már 2-0 volt a hazai csapatnak. Hozzátartozik a meccs történetéhez, hogy az első félidőben Balázs hatalmas ziccerben hibázott, Jova már verve volt.

A finn Hakola a Busait váltó Lisztes helyére érkezett kényszerűségből (Lisztes megsérült) az 58. percben, hogy aztán hős legyen. Első gólját egy bedobás után szerezte, 13 méterről talált a kapuba, akkor már 2-1 volt az állás (a Vasastól érkező Simic egy kiváló indítást követően a védő szorításában a jobb oldalról lőtte ki a kaput).

A második Hakola-gól a 92. percben érkezett, egy kipattanó labdát 17 méterről lőtt Jahic kapujába. A Zalaegerszeg újabb vereségével alighanem kiesett.

Prukner László meg sem várta a meccs végét, kabátját felkapva sietett az öltözőbe. A meccs után azt nyilatkozta a találkozót közvetítő csatornának, hogy agyonnyert meccsen kaptak ki, és nem tud mit kezdeni olyan labdarúgókkal, akik profik, de nem tudnak végig koncentrálni 90 percen keresztül.

Eredmény – OTP Bank Liga
Zalaegerszegi TE – Ferencváros 2-3 (1-0)
Zalaegerszeg, 4286 néző, vezette:
ZTE: Jahic – Pál, Bogunovic, Szalai, Hidvégi – Kocsárdi, Ganugrava (Hervás, 77.) – Balázs Zs. (Pavicevic, 73.), Máté P., Szakály D. – Brkic. Vezetőedző: Prukner László
FTC: Jova – Grúz, Balog Z., Klein, Junior (Sváb, 46.) – Jovanovic, Józsi, Busai (Lisztes, 46., Hakola, 58.), Kulcsár D. – Pölöskey, Simic. Szakmai igazgató: Détári Lajos
Gólszerzők: Kocsárdi (43., 11-esből), Máté P. (57.) ill. Simic (61.), Hakola (71., 92.)
Sárga lap: Grúz (22.), Máté P. (32.), Szakály D. (39.), Junior (41.), Kocsárdi (78.), Balog Z. (84.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik