Foci

Egy félidő alatt döntött a Honvéd a Pápa ellen

A Budapest Honvéd együttese hazai pályán 2-0-ra nyert a Lombard Pápa ellen az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

A hazai pályán játszó Budapest Honvéd kezdett jobban a vasárnap délután nagy szélben rendezett bajnokin, Szűcs Lajosnak már a harmadik percben nyújtózkodnia kellett. Bő negyed órája ment a találkozó amikor már a rutinos hálóőr is tehetetlen volt, egy labdaszerzés után Vécsei ugratta ki remek ütemben Délczeget, a csatár pedig állítás nélkül a hálóba gurított (1-0).

Kisvártatva büntetőhöz jutott a Honvéd, azonban Szűcs remek mozdulattal védte Ivancsics baloldalra tartó kísérletét. A portás aztán óriásti hibázott az ezt követő szögletnél, így Sorin Botis az üresen maradt kapuba bólintott (2-0). A 43. percben kapufáig jutott a Pápa, Inutile lövéséből nem lett gól végül.

Fordulás után megint Szűcsnek kellett védenie, Vécsei bombáját tornázta ki. Ezt követően kissé alábbhagyott a játék, majd a 74. percben a csereként beálló Tóth Bence lőtt a lécre. A túloldalon is hárított egy ízben a léc, Tchami lövését Szűcs védte a hálótartó segítségével.

Az eredmény már nem változott a továbbiakban, a Budapest Honvéd így három nyeretlen meccs után bezsebelte a három pontot és lerázta magáról a Kecskemétet. A Pápa maradt a 14., a Lombard pedig továbbra sem lehet nyugodt, ugyanis is a már kieső helyen tanyázó Vasassal azonos a pontszáma.

Eredmény OTP Bank Liga, 23. forduló
Bozsik Stadion, 1000 néző, Vezette: Radványi Ádám
Budapest Honvéd-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (2-0)
Budapest Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Vidovic – Vécsei, Ivancsics (Horváth A., 82.), Johnson, Hajdú – Tchami (Popcari, 88.), Délczeg (Bozovic, 66.) Vezetőedző: Supka Attila

Lombard Pápa Termál FC: Szűcs L. – Nagy S., Balogh B., Tóth G., Présinger (Dóczi, a szünetben) – Lovrencsics (Tóth B., 63.), Arsic, Gyömbér, Németh M. – Benko, Inutile (Szilágyi, 75.) Vezetőedző: ifj. Bene Ferenc

Gólszerzők: Délczeg (17.), Botis (24.)
Sárga lap: Délczeg (43.), Johnson (58.), illetve Tóth G. (22.), Balogh B. (55.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik