Foci

Balotelli agya ismét elborult

Mario Balotelli sorozatos sportszerűtlen cselekedetei ellenére is 90 percig a pályán volt az Arsenal ellen. Igaz, akkor piroslappal kellett az öltözőbe vonulnia.

Az olasz fiúnak ismét sikerült felhívni magára a figyelmet. A vasárnap délután megrendezett Arsenal – Manchester City angol bajnoki mérkőzésen (az Ágyúsok nyertek 1-0-ra), ha játékával nem is, durva belépőivel és magatartásával ismét középpontba került.

Első sárgát érő megmozdulás: a találkozó 4. percében lest intettek a támadó ellen, aki jóval a sípszó után a nézőtérre bikázta a labdát. Nos, ezért az alapszabályok szerint sárgalappal kellett volna jutalmaznia a játékvezetőnek. Már ekkor érződött, hogy a tehetséges játékos nem teljesen nyugodtan lépett pályára.

Második sárgát érő megmozdulás: A 20. percben egy teljesen jelentéktelen szituációnál nyújtott lábbal rúgta meg térdtájékon Songot. A szerelési kísérlet abszolút nem labdára irányult, a minimum ismét egy sárga cetli lett volna.


Harmadik sárgát érő megmozdulás:
12 perccel később Sagna volt a célpont. Míg az Ágyúsok jobbvédője szabályos eszközökkel indult egy szabadlabdára, a csatár ismét nyújtott lábbal érkezett. Egyértelmű sárgalap, és még mindig a pályán maradhatott.

Negyedik sárgát érő megmozdulás: Még csak a 39. percben jártunk, amikor Balotelli már két piroslapnyi rossz megmozdulásig jutott. Ezúttal Song volt a kiszemelt. Az Arsenal 16-osának előterében csúszott teljesen ütemtelenül a kameruni középpályásra. Martin Atkinson játékvezető ekkor már jogosnak látta a sárgalapos büntetést.

Ötödik sárgát érő megmozdulás: A 87. percben Arteta gólja után teljesen elgurult a gyógyszere. A rendes játékidő utolsó minutumában Sagna ívelte a mezőnybe a labdát, azaz ívelte volna. „Szuper Márió” jó néhány méterről sportszerűtlenül csúszott a francia bekk alá, így a jól megérdemelt piroslapjával mehetett zuhanyozni.

Ezért zavarták le Balotellit:

A szeleburdi focista egyébként a mérkőzés lefolyása alatt többször is látványosan intette le csapattársait egy-egy rossz átadás után, s a megszokott szópárbajok sem maradhattak el. Legutóbb épp az ezt megelőző fordulóban Kolarovval veszett össze látványosan egy szabadrúgás elvégzésén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik