Foci

Az Arsenal elintézte a Unitednek az aranyat?

Az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában az Arsenal hazai pályán 1-0-ra gyűrte le a bajnokesélyes Manchester City alakulatát.

Míg az Ágyúsok a harmadik helyért harcolnak az 2011-12-es idényben, a Citizens a bajnoki cím elnyeréséért küzd az angol bajnokságban. Igyekezniük kell, mert a Manchester United délután 2-0-ra győzött a QPR ellen.

A mérkőzést jobban kezdték a hazaiak, helyzeteket alakítottak ki. Egy szögletet követően van Persie fejelt kapura három méterről, a bevetődő Vermaelen pedig csapattársa hálóba tartó bólintását szedte ki szerencsétlenül a gólvonalról. Balotellit a játékvezető már az első félidőben kiállíthatta volna, ám az olasz csatár többszöri nyújtott lábas szerelései ellenére is egy sárga lappal pályán maradhatott.

A második félidő elején többet birtokolta a labdát a vendég alakulat, s Agüero és Balotelli egy-egy komoly lehetőségig el is jutott. Az utolsó húsz percben az Arsenal nyomás alá helyezte ellenfele kapuját. Előbb van Persie fejese csattant a balkapufán, majd néhány perccel később Walcott lövése is a kapufát találta el, a kipattanót pedig Vermaelennek és Benayounnak sem sikerült az üres kapuba helyezni.

A 87. percben aztán megtört a gólcsend. Arteta bő húsz méterről tüzelt, és az angol válogatott Joe Hart nem tudott leérni a jobb alsóhoz.

Balotelli a 90. percben keményen szállt bele Sagnába, s ezt már Martin Atkinson játékvezető sem nézhette el: piros lappal büntette.

Arteta találata:

A hátralévő időben már nem született újabb találat, így a Manchester City hat fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pont lemaradással áll a városi rivális Manchester United mögött. Az Arsenal pedig egy lépéssel közelebb került a hőn áhított Bajnokok Ligáját érő harmadik helyezéshez.

Mivel Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere azt mondta, ha győz a United, ők pedig kikapnak az Arsenaltól, eldől a bajnoki aranyérem sorsa. Még nem tudjuk, igaza lesz-e.

Eredmény – férfi kézilabda olimpiai selejtező
Arsenal – Manchester City 1-0 (0-0)
gólszerzők: Arteta (87.)
piros lap: Balotelli (90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik