Foci

Kétgólos előnyt herdált el a Vidi Szombathelyen

Az OTP bank Liga 23. fordulójában a Videoton két góllal is vezetett, végül 2-2-es döntetlent játszott a Haladás Sopron Bank otthonában.

Szombathely városát sem kímélte a pocsék időjárás szombaton, vizes, csúszós pályára futottak ki így a csapatok. Az első percekben ez több játékost is megviccelt, így az első helyzetre a 9. percig kellett várni, Ugrai lövése a kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A folytatásban már mind a két oldalon adódott gólszerzési lehetőség, a 29. percben pedig meg is szerezhette volna a vezetést a Vidi, de Torghelle közeli fejese mellé ment. A túloldalon Halmosi riogatott, majd előnybe került a székesfehérvári gárda, Oliveira egy nagyszerű egyéni alakítás után talált be (0-1).

Fordulás után újra a hazaiak jelentkeztek az első helyzettel, gólt azonban megint csak a Videoton lőtt: Guzmics kezezett a tizenhatoson belül, Sándor György pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (0-2). Erre már volt egy gyors válasza a Halinak, az egész meccsen aktív Radó bólintott közelről Bozovic kapujába (1-2). Kisvártatva Mitrovic lövését mentette a Rózsa, kapufa kettős.

A hajrá izgalmasra sikerült, mind a két fél hajtott az újabb gólért. A 79. percben aztán egyenlített a Haladás, Halmosi egy jobboldali beadás után talált be (2-2). Mint később kiderült, az Angliát is megjárt középpályás a végeredményt is beállította.

Eredmény – OTP Bank Liga, 23. forduló
Szombathely, 4500 néző, Vezett: Németh Ádám
Haladás Sopron Bank – Videoton 2-2 (0-1)
Haladás: Rózsa – Búrány (Schimmer a szünetben), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Rajos, Iszlai – Nagy G., Radó (Oross 80.), Halmosi – Ugrai (Kulcsár 61.) Vezetőedző: Artner Tamás

Videoton:

Bozovic – Brachi, Vinicius, Caneira, Szolnoki – Oliveira, Sándor (Nikolics 71.), Tóth B., Mitrovic, Walter (Gyurcsó 82.) – Torghelle (Kovács I. 87.) Vezetőedző: Paulo Sousa
Gólszerzők: Radó (65.), Halmosi (78.), illetve Oliveira (41.), Sándor (57. – 11-esből)
Sárga lap: Korolovszky (34.), Guzmics (57.), Tóth P. (70.), Schimmer (85.), illetve Caneira (34.), Oliveira (77.), Brachi (91.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik