Foci

A győriek a Rákóczi ellen folytatnák a menetelést

A tabellán második helyzett Győr a Kaposvárt látja vendégül a labdarúgó NB I 23. fordulójának nyitómérkőzésén.

A győrieknek égető szükségük van minden egyes bajnoki pontra, ha be akarják érni a listavezető Debrecent, ugyanis a cívisvárosiak négypontos előnnyel magabiztosan őrzik vezető pozíciójukat. Így az ETO számára nem is lehet más végcélja a péntek esti találkozónak, mint a győzelem megszerzése, immár zsinórban ötödször.

Az előző fordulóban Zalaegerszegen tartalékosan is nyerni tudó győriek több alapembere influenzás megbetegedéssel küzködött – többek között Ji ParanaAleksidze és Ahjupera – , azonban többen is felépültek, igaz, kezdőként egyikük sem kaphat helyet a pályán, azonban a kispadra már leülhetnek.

Mindig az adott keret, ami rendelkezésre áll, az a legerősebb. Igaz, a Zalaegerszeg meccs óta nem sokat változott a helyzetünk a vírusos influenza és a sérülések miatt. Nagy szükségünk van a szurkolóinkra, hiszen csak közösen tudunk eredményeket elérni. Minden klubnak megvannak a céljai, így nekünk is. Reméljük, hogy minél többenkilátogatnak és buzdítanak minket, és itthon tartjuk a három pontot.” – nyilatkozta Pintér Attila az eto.hu-nak.

A paksról ponttal távozó kaposváriak érthető módon inkább a védekezésre fektetnek nagyobb hangsúlyt, de mindent megtesznek a győzelemért: “A Győr nagy sorozatban van! Nagyon egységes csapatról beszélhetünk, amely komoly esélyese a bajnoki címnek. Van, akinek az adatott meg, hogy harcoljon a bajnoki címért, nekünk más jutott. Megpróbálunk ebben az eltérő dimenzióban jól teljesíteni. Roppant fontos mérkőzés lesz, és mindent megteszünk a sikerért” – mondta a kaposvári tréner, Sisa Tibor az nb1.hu-nak.

Győri ETO-Kaposvári Rákóczi, 18 óra (TV: SportM)
Győr, ETO Park, vezeti: Fábián Mihály

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik