Foci

Újra a sportklub a Vasas focicsapatának tulajdonosa

Ismét az anyaegyesület bortkolja a Vasas labdarúgócsapatát üzemeltető cég 100 százalékát. A korábbi tulajdonos maradna a magyar labdarúgásban.

A Vasas Sport Club elnöke Markovits László, a Híd Zrt. képviseletében Faragó Attila, és a Vasas Futball Club Kft. ügyvezetője Kovács Ágnes megállapodtak az OTP Bank Ligában szereplő, és ott igen nehéz helyzetben lévő együttes tulajdonosváltásról.

Markovits László a következőket nyilatkozta az fcvasas.com oldalnak:

„A Vasas SC ügyvezetése az elmúlt hónapokban háromszor is kísérletet tett arra, hogy jóhiszemű partnerként, valamennyi fél megelégedésére rendezze a labdarúgó kft. helyzetét. Előbb maga tett ajánlatot a többségi tulajdonos részének kivásárlására, majd ezután próbált élni vételi jogával.

A cégbírósági döntés után a helyzet minél előbbi rendezése érdekében lemondott elővásárlási jogáról a jelentkező német befektető javára, illetve elfogadta a Hungast tulajdonszerzését a szükséges garanciák mellett. A fent említett időszak rengeteg fordulatot, ellentmondásos híreket hozott. Sokáig lehetne elemezni a helyzetet, rengeteg közlemény, interjú látott napvilágot. A Vasas Elnöksége és Ügyvezetése innentől kezdve kizárólag a jelenre és a jövőre kíván koncentrálni.

A mai megállapodással a Vasas SC ezennel teljes jogú tulajdonosává válik a labdarúgó kft-nek, és azonnal hozzálát a kialakult helyzet feltárásának, a nyitott kérdések rendezésének és a napi működés menedzselésének.


A Vasas SC tisztában van azzal, hogy egy nagyon nehéz időszak következik mind a pályán, mind a pályán kívül. Nem tudjuk garantálni, hogy a csapat bent marad az NB1-ben. Ezt csak a játékosok tudják kiharcolni a pályán. Mi annyit tudunk tenni, hogy a mai naptól gondoskodunk a nyugodt munka feltételeiről. Ha bent marad a csapat, ha a másodosztályban fogja folytatni, a Vasas SC garantálja a nemzeti bajnokságban való indulás feltételeit.

Ennél is fontosabb azonban a hosszú évtizedek munkájával elért jó hírünk megőrzése és tovább vitele. A Vasas neve 101 éve egybeforrt a sportszerűséggel, a megbízhatósággal, szavahihetőséggel és a tisztességgel. Egyet biztos tudunk ígérni, ez a szemlélet fog újra beköltözni a Fáy utcai szentélybe.

Faragó Attila a megállapodáshoz a következőket fűzte: “Nagyon örülök, hogy a mai napon sikerült megállapodnunk, és nagyon sok sikert kívánok a Vasasnak. A közeljövőben az elvégzett munkámat szeretném folytatni, szeretnék a magyar labdarúgásban további szerepet vállalni, de a Vasas mindig közel fog állni a szívemhez.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik