Foci

A kormány eladja a Fradi-ingatlan egy részét

A magyar állam eladja a Ferencváros Üllői úti ingatlanának azt a részét, amelyre nincs szükség az új stadion építéséhez.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek kell megvizsgálnia “az arra jogosult szervezet” bevonásával a piaci alapon történő értékesítés lehetőségeit.

A tárcavezetőnek kell meghoznia a nemzetközi normáknak megfelő stadionépítéshez szükségtelen részét illetően a döntéseket a vizsgálat eredménye alapján. Az illetékes miniszternek gondoskodnia kell a labdarúgó-stadion létesítéséhez szükséges terület sporttevékenységet szolgáló hosszú távú hasznosításáról. A kormány ezzel a friss döntésével a december 23-i határozatának egy részét vonta vissza. Akkor úgy foglalt állást, hogy az ingatlanegyüttest 50 évre a Fradiváros Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésébe adja.

Az elmúlt év végén a kormány úgy foglalt állást, hogy az állam ötmilliárd forintért visszavásárolja az FTC-ingatlant a tulajdonos Kevin McCabe-től. Kubatov Gábor klubelnök szerdán közölte, hogy hamarosan megkezdődik az új stadion terveinek ismertetése és a vele kapcsolatos hivatalos konzultáció.

Az FTC-stadion építését felügyelő Fürjes Balázs a Hír TV-nek nyilatkozva azt mondta, hogy napokon belül mindenki láthatja majd az új stadion terveit, szerinte 12 milliárd forintba kerül majd a létesítmény. A munkálatok elkezdéséhez még szükséges egy végső beleegyezés is a kormány részéről.

A kormányhatározat, miniszterelnöki szignóval

„A Kormány 1096/2012. (IV. 4.) Korm. határozata

az állami vagyon gyarapításával kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 1466/2011. (XII. 23.) Korm. határozat módosításáról

A Kormány

1. az állami vagyon gyarapításával kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 1466/2011. (XII. 23.) Korm. határozat 4. pontját – figyelemmel arra a körülményre is, hogy a tárgybeli jogügylet megkötésére nem került sor – visszavonja;

2. felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az arra jogosult szervezet útján gondoskodjon a Magyar Állam tulajdonában álló, Budapest, IX. kerület 38293/75 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben 1091 Budapest, Üllői u. 129. és 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34–36. szám alatt található ingatlan – nemzetközi labdarúgó szervezetek előírásainak megfelelően kialakított – nemzetközi labdarúgó mérkőzések lebonyolítására is alkalmas labdarúgó stadion létesítéséhez szükségtelen részének piaci alapon történő értékesítési lehetősége megvizsgálása, továbbá a vizsgálat eredményének megfelelő döntések meghozatala, intézkedések megtétele iránt;

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter
Határidő: folyamatos

3. felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az arra jogosult szervezet útján gondoskodjon a Magyar Állam tulajdonában álló Budapest, IX. kerület 38293/75 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben 1091 Budapest, Üllői u. 129. és 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 34–36. szám alatt található ingatlan – nemzetközi labdarúgó szervezetek előírásainak megfelelően kialakított – nemzetközi labdarúgó mérkőzések lebonyolítására alkalmas labdarúgó stadion létesítéséhez szükséges részének – labdarúgó sporttevékenységet szolgáló – hosszú távú hasznosítása iránt.

Felelős: nemzeti fejlesztési miniszter
Határidő: folyamatos”

Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök

Ajánlott videó

Olvasói sztorik