Foci

Megvan a Pécs új edzője

A szezon végéig az eddigi pályaedző Mink Olivér irányítja az OTP Bank Ligában hatodik helyen álló PMFC-Matias labdarúgócsapatát.

Mink a hétfőn menesztett Mészáros Ferencet váltja – jelentették be a klub szerdai sajtótájékoztatóján. Mink Olivér korábban még nem dolgozott a magyar élvonalban, viszont korábban benne volt a keze a magyar válogatott Gera Zoltán felfedezésében. Érdekesség, hogy Mészáros menesztésekor Mink is felajánlotta a lemondását.

“Számomra ez nagy lehetőség, de nem én vagyok a fontos, hanem a csapat jövője, a jövőképe” – jegyezte meg Mink Olivér.

Az idény végéig megbízott szakember szombaton, az Újpest elleni 18 órakor kezdődő bajnokin debütálhat a pécsi kispadon.

A pécsi alakulat tavasszal csak egyszer, a Kecskemét otthonában győzött, legutóbb szombaton, a kiesés ellen harcoló Pápa vendégeként játszott gól nélküli döntetlent. 22 fordulót követően a hatodik a PMFC-Matias, ám a Mecsekaljaiak jócskán le vannak maradva a még dobogós helyen tanyázó Videoton mögött, kilenc pont a két együttes közti különbség.

Matyi Dezső tulajdonos elmondta, hogy a vezetőedző-cserére azért került sor, mert megbomlott a csapategység, a döntés a tavaly december óta tartó folyamat vége.

“Az edzőváltás nem azért történt, mert elégedetlenek vagyunk a szerepléssel. Jó hangulatú, hajtós meccseket akarunk játszani, amelyekben tavasszal nem volt részünk – közölte Matyi Dezső. – A közönség kiszolgálása az elsődleges cél. Mészáros Ferenc a 13 hónap alatt jó munkát végzett, de a csapatnak frissítésre van szüksége a kispadon.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik