Foci

Kettős győzelemmel jutott elődöntőbe a Chelsea

Az idegenbeli siker után a Chelsea hazai pályán is legyőzte a Benfica együttesét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A portugáliai odavágón elért egygólos győzelem után kedvezőbb helyzetből várhatta a visszavágót a Chelsea, míg a Benfica számára egy menekülő út volt lehetséges: minél hamarabb gól kell lőni és masszív védekezéssel meggátolni a kékek támadásait.

A kezdés után úgy tűnt, tartja magát a tervhez a lisszaboni csapat, ugyanis Aimar többször is riogatta a londoniak védelmét, de az első negyedóra végére magára talált a Chelsea. Egy ártatlannak tűnő akció után Ashley Cole-t tüntették el szabálytalanul a tizenhatoson belül: a megítélt büntetőt Lampard értékesítette, így bedőlni látszott a Benfica taktikája (1-0).

A 30. percben aztán a haziaknak is meleg volt a pite, Oscar Cardozo lövése után ugyanis már csak a gólvonalon álló Terry tudott tisztázni. A szerzett gól után visszavett a tempóból a Chelsea, így újabb helyzetekig jutottak a luzitánok, de sem Aimar, sem Gaitan nem tudta nehéz helyzetbe hozni Czech-t.

Tipikus példáját mutatta a Benfica milyen az, amikor valaki saját maga alatt vágja a fát: Maxi Pereira megkapta második sárgáját is, így emberhátrányba kerültek a vendégek.

A szünet után öt perc telt el, és máris kettővel mehettek volna a hazaiak, de Kalou centerezése után Ramires egy métteről nem találta el a labdát, pedig csak az üres tátongó kapuba kellett volna passzolnia. Később a helyzet kidolgozója, Kalou is célt tévesztett, lövése ugyanis centikkel kerülte el a kapufát.

A másik oldalon csak Nelson Oliveira lehetőségét könyvelhettük el a játékrészben mint gólszerzési kísérletet, egészen a 85. percig, amikor érkezett Javi Garcia, aki egy szöglet után ugrott a legmagasabbra (1-1). Az emberhátrányban játszó Benfica ekkor már mindent egy lapra tett fel, így hátul kinyílt, és egy kontra után három kékmezes vezette két védőre a játékszert. Az akció végén Raul Meireles tizenhat méterről elemi erővel bombázott a léc alá (2-1).

Az első meccs után Londonban is nyert a Chelsea:

A Chelsea kettős győzelemmel, összesítésben 3-1-el jutott az elődöntőbe, ahol a londoniak ellenfele a Barcelona lesz. Színvonalas találkozónak ígérkezik az az összecsapás is.

A játéknap másik mérkőzésén a Real Madrid 5-2-re legyőzte az APOEL-t, így 8-2-vel jutottak a következő körbe a Blancók.

Eredmény-Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Chelsea-Benfica 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Lampard (21.), Raul Meireles (92.), illetve Javi Garcia (85.)
Piros lap: Maxi Pereira (40.)
Továbbjutott a Chelsea, 3-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik