Foci

Kényelmes Real Madrid-siker és továbbjutás

A Real Madrid öt gólt rúgott a ciprusi APOEL-nek a BL-negyeddöntőben, így készülhet a Bayern München elleni elődöntőre.

Mivel az első mérkőzést 3-0-ra megnyerte a Real Madrid az APOEL Nicosia ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, borítékolható volt, hogy a madridiak mennek tovább a párharcból.

A kérdés az volt, gálameccset rendez-e a királyi gárda, avagy eltotyorássza a 90 percet. Nos, valahol a kettő között állt meg a meccs, ugyanis gyönyörű gólok születtek – félgőzzel.

Cristiano Ronaldo 7. BL-góljával szerezte meg a vezetést a Madrid a 26. percben: Marcelo adott be balról, érkezett a portugál, és 1-0-ra vezetett a hazai csapat. Kaka fantasztikus góllal növelte az előnyt a 37. percben. Bal oldalon közelített a 16-os felé és a sarokból nagyszerűen tekerte a kapuba a labdát (2-0).

Szép támadással szépített Manduca a 67. percben, de Cristiano Ronaldo még annál is szebb szabadrúgással vette be az APOEL kapuját, precízen, centire pontosan kiszámolta, hová kell rúgnia a labdát.

Callejon a leshatárról kilépve kapott remek lasztit a 80. percben, betolta középre, majd visszahúzta a jobb sarokba a játékszert (4-1). Egy perc nmúlva 11-est kapott az APOEL, amelyet Solari értékesített. Mindkét vendéggólnál hatalmas ünneplésbe csapott a ciprusi szurkolósereg – érthetően.

A meccs talán második legszebb gólját Di Maria szerezte, aki középről közelített a kapu felé, majd átemelte a ciprusiak kapusát.

A meccs góljai:

A 90 perc krónikájához tartozik még, hogy Paulo Jorge Bonaventurával ütközött a második félidő derekán, két foga is kiesett, majd miután ápolták, még egyet ki is húzott magának.

A továbbjutó tehát a Real Madrid, ellenfele a Bayern München lesz a négy között. Hogy ki az esélyesebb? Fogas kérdés…

Eredmények – Bajnokok Ligája, negyeddöntő
Real Madrid – APOEL Nicosia 5-2 (2-0)
gólszerzők: Cristiano Ronaldo (26., 75.), Kaka (37.), Callejon (80.), Di Maria (85.),  illetve Manduca (67.), Solari (81., 11-esből)
Továbbjutott a Real Madrid 8-2-es összesítéssel.
A másik szerdai mérkőzésen:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik