Foci

Hercegfalvi miatt pereskedik a Honvéd

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Kansas City Wizards 75 ezer dollárt követel a Budapest Honvédtól.

A Nemzeti Sport szerdai számában Lino DiCuollo, a Major League Sovver (MLS) átigazolásokért felelős alelnöke úgy nyilatkozott, hogy egy figyelmetlenség miatt lett kétszer átutalva (2010. január 5-én és 2010. február 8-án) a 100 ezer dolláros összeg, s ezt jelezték a Honvédnak.

Állítása szerint George F. Hemingwayjel, a Honvéd tulajdonosával először abban állapodtak meg, hogy részletekben kapják vissza az összeget, ám csak – két részletben – 25 ezer dollárt utalt a Honvéd. Ezért a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordul az MLS a fennmaradt 75 ezer dollár (bő 17 millió forint) miatt.

A piros-feketék először úgy gondolták, hogy a második utalás az első részlete Hercegfalvi játékjogának végleges megvásárlására.

“Több hónappal később az MLS értesített minket, hogy a pénz nem a játékos megvételére irányult, hanem csak véletlenül utalták át. Mi ekkor két ütemben az összeg egy részét visszautaltuk az MLS-nek. Közben Hercegfalvi Zoltán visszatért a Budapest Honvédhoz, és kiderült, hogy sérülten, rosszul megoperálva és ellátva, használhatatlanul küldték vissza a játékost. Ezek után természetes, hogy klubunknak így követelése keletkezett az MLS felé – idézi a magyar szövetség megkeresésére írt levelet a Nemzeti Sport. – A fent említett követelést ugyanúgy, mint az MLS követelését a Honvéddal szemben, kizárólag peres úton lehet érvényesíteni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik