Foci

Egy büntető miatt keseregnek Milánóban

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője szerint a második büntetőnél dőlt el csapata sorsa a Bajnokok Ligájában.

Amint arról írtunk, a Barcelona együttese hazai pályán 3-1-re legyőzte az AC Milan gárdáját a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján és bejutott a sorozat elődöntőjébe. Nézük hogyan látták az érintettek a történteket.

„Egy olyan csapat ellen léptünk pályára, melyik eddig hét európai kupát nyert már és tele van jó játékosokkal. 21-szer lőttünk kapura egy olasz ellenfél ellen – ők háromszor. Ha valaki azt hitte, hogy majd a félpályát sem lépik át mi pedig kitömjük őket, akkor csalatkoznia kellett.

A szezon még jó hosszú, nem mondanám, hogy mi vagyunk a sorozat esélyesei. Ott van a legjobb négyben a Bayern München is, és ott lesz a Real Madrid is. Az elmúlt három évben kétszer nyertük meg a BL-t, ez pedig zsinórban az ötödik szezon, hogy eljutunk az elődöntőig. Ez pedig a világon a legnehezebb dolog: egyszer bármit megnyerhetsz, de ezt még egyszer megcsinálni már kemény feladat. A játékosaim fantasztikusak voltak” – értékelte a látottakat Pep Guardiola, a katalán sztárcsapat trénere.

A túloldalon Massimiliano Allegri érthetően csalódott volt, az olasz tréner leginkább a második büntetőt miatt füstölgött.

„Csalódottak vagyunk, mert a második büntetőt a szünet előtt jött, pedig a gólunk után nem csinált sok mindent a Barcelona. Azért is bosszantó ez, mert az első tizenegyes is egy ajándék volt: ilyet nem lehet csinálni a Barca ellen. Csak a harmadik találatuk után tudták a tőlük megszokott folyékony játékot produkálni, ehhez pedig egy kis szerencsére is szükségük volt, gondolok Messi lövésből lett gólpasszára.

Tökéletesen kell játszanod ahhoz, hogy nyerni tudjál Barcelonában, mi pedig elkövettünk pár hibát. A két mérkőzésen számos helyzetünk volt, amikből gólt szerezhettünk volna, de nem voltak elég jók a passzaink. Csalódottak vagyunk.”

Így jutott tovább a Barcelona:

 

Mindeközben Németországban a Bayern München könnyedén jutott be a negyeddöntőbe, Jupp Heynckes fiai idegenben és hazai pályán is 2-0-ra verték az Olympique Marseille-t. A bajorok vezetőedzője szerint a szezon elején mindenki aláírta volna, hogy még három sorozatban (Bajnokok Ligája, bajnokság, Német Kupa) is versenyben lesznek ekkor az elsőségért.

„Nagyon koncentráltan játszottunk, igaz az első félidőben volt egy kisebb hullámvölgy a játékunkban, ekkor Manuel Neuer tartotta bennünk a lelket. A Marseille nem véletlenül jutott el eddig, kiejtették a Borussia Dortmundot és az Intert is, illetve most is három csatárral álltak ki, mindent megpróbáltak. Gomez fit volt, de rotálni is kell, hogy végig bírjuk a sorozatterhelést. Erre tökéletes példa Ivica Olic, akinek pedig szüksége volt a bizonyítási lehetőségre és élt is vele.

A Real Madrid elleni mérkőzéseink nagyon jónak ígérkeznek, a Bayernnek története van a blancókkal és közel pozitív ráadásul. A két spanyol csapat tűnik a legesélyesebbnek a győzelemre, de két meccsen akár a Real Madridot is ki lehet ejteni.”

Didier Deschamps szerint csapatának testileg és lelkileg is ki kell hevernie a kiesést: „Mindent megtettünk, de ennyi a különbség a Marseille és a Bayern között. Hibátlanul kellett volna játszani, hogy legyen esélyünk, ez természetesen nem sikerült. A félidőben nem kértem a játékosokat, hogy lőjenek négyet, tisztelet és büszkeséget vártam tőlük ebben a negyvenöt percben. Természetesen megpróbálkoztunk a gólszerzéssel, de őket is meg kellett fékeznünk. Korábban egyik játékosunk sem szerepelt a BL negyeddöntőjében, így ez egy jó kis kihívás volt mindenkinek.”

Sima volt a Bayern útja a legjobb négybe:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik