Foci

Csúnyán kikapott a női labdarúgó-válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 5-0-ás vereséget szenvedett a norvég csapattól, az Európa-bajnoki selejtezők 3. számú csoportjában.

A csoport ötödik helyen található magyar hölgyek Kecskeméten fogadták a sokkal esélyesebb és komolyabb játékerőt képviselő Norvégiát. A tabellán harmadik északi csapat már a találkozó elején végett vetett a pontszerzési reményeinknek, ugyanis nyolc perc játék után Pedersen máris betalált (0-1).

Még az első félidőben kettőre növelte előnyét Norvégia, sőt a szünet után még három gól érkezett részükről, köszönhetően Hege Hansen duplájának. Eközben a magyar hölgyeknek már a helyzetek kialakításával is meggyűlt a bajuk, így a mérkőzés képe a tavaly szeptemberi odavágót idézte: akkor 6-0-ra nyerttek hazai pályán a norvégok.

Ötgólos győzelmükkel az északiak megelőzték a tabellán második belgákat, míg a magyar válogatott továbbra is csak az ötödik három fordulóval a zárás előtt. A magyar csapat legközelebb április 25-én, Észak-Írország vendégeként lép pályára.

A hét Eb-selejtezős csoportból az első helyezettek, valamint a legjobb második automatikusan kijut a 2013-as svédországi kontinensviadalra, míg a többi csoportmásodik pótselejtezőn küzd a további helyekért.

 

Eredmény – női Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport
Magyarország-Norvégia 0-5 (0-2)
Gólszerzők: Pedersen (8.), Tofte Ims (30.), Hansen (46., 64.), Stensland (60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik