Foci

Csúnya lenne, ha elbukna a Real és a Chelsea

A Real Madrid és a Chelsea az esélyese a labdarúgó Bajnokok Ligája két szerdai negyeddöntőjének.

Salamon Kalou 75. percben szerzett találatával a Chelsea 1-0-ra verte a Benficát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Mindez azt jelenti, ezen a szinten, hogy az angolok nagy lépést tettek a négy közé jutásért.

Azt is tudják már, hogy ellenfelük a Barcelona lehet, a katalánok 3-1-re verték a Milant a keddi összecsapáson, és továbbjutottak.

Roberto Di Matteo, a Chelsea “ideiglenes” menedzsere azonban diplomatikusan óvatos: “Az 1-0 lényegében nem előny. Úgy kell játszani, mint a Napoli ellen, mert a Benfica eddig minden meccsén lőtt gólt az odavágó kivételével a Bajnokok Ligájában. Nem hiszem, hogy az első meccsen bátor összeállításban léptünk fel, most is azok játszanak majd, akik a legjobb formában vannak. Arra számítok, hogy a Benfica meg akarja nyerni a meccset és támadni fog. Nem mint az őrült, de próbálkozik majd” – véli a meccs előtt az olasz szakvezető.

Jorge Jesus, a kolléga magabiztosan nyilatkozott: “Úgy akarunk játszani, mint az első meccsen. A Chelsea-nek többször is mázlija volt akkor, Csapatként kell most játszanunk, gólt kell lőnünk. Minden edző szeretné megnyerni a BL-t, de momentán engem csak az érdekel, hogy továbbjussunk az elődöntőbe. Mindent meg fogunk ezért tenni”.

Sokkal simábbnak ígérkezik a Real Madrid-APOEL Nicosia meccs, ugyanis a királyi gárda 3-0-ra nyert a csodacsapat ellen az első felvonás során.

“Jó eredményt értünk el Cipruson, de tisztelnünk kell az APOEL-t. A játékosaim jól vannak, nem fáradtak. Jó sorozatban vagyunk a BL-ben, hiszen két év alatt egyszer kaptunk ki, szeretnénk ezt a szériát folytatni. A legfontosabb, hogy továbbjussunk, még akkor is, ha szeretném, ha szépen és eredményesen játszana a csapatom. Jóban rosszban együtt vagyunk a fiúkkal, ez a csapatunk legfőbb erőssége. A bajnokságban már bizonyítottunk, egyik nagy nemzeti sorozatban sincs hatpontos előnye a listavezetőnek” – mondta a meccs előtt José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője.

Ivan Jovanovic, a ciprusiak szerb szakvezetője szerint a párharc eldőlt:

“A Real Madrid jut majd az elődöntőbe, de mi is magas szinten szeretnénk játszani a Bernabeuban. Nem félek, de tudom, hogy bármilyen eredmény elképzelhető. Sosem játszunk félelemmel, most sem tesszük ezt. A sorsolás előtt azt mondtam, jobb lenne egy kevésbé neves csapattal mérkőzni, mert akkor lenne esélyünk a továbblépésre. Most már azt mondom, ez hülyeség. A világ legjobb csapatával játszunk majd, amelynek kiváló edzője és fantasztikus stadionja van. Nagyszerű élmény lesz nekünk a meccs és a 3-4 ezer drukkerünknek is”.

Bajnokok Ligája negyeddöntők, 2. mérkőzések
Real Madrid – APOEL Nicosia (az első meccsen 3-0) – DigiSport Plus
Chelsea – Benfica (az első meccsen 1-0) – DigiSport
A mérkőzések 20 óra 45 perckor kezdődnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik