Foci

A Kecskemét is ott van a Ligakupa-döntőben

A KTE játssza a labdarúgó Ligakupa fináléját a Videotonnal, miután 1-1-es döntetlent ért el az elődöntő visszavágóján Debrecenben.

Ellenfélre várt a Videoton a Ligakupában, miután szerda délután 1-0-ra verte (és összesítésben 4-0-ra múlta felül) a Pápát, és ezzel bejutott a sorozat fináléjába.

Az már korábban eldőlt, hogy a Loki-KTE párharc győztesének otthonában rendezik a döntőt. Mivel a Kecskemét a párharc első felvonásában 4-0-ra verte a Debrecent, nagy csodának kellett volna bekövetkeznie ahhoz, hogy megforduljon az állás összesítésben a szerda esti meccs után.

Az első félidőben többet támadott a Debrecen, a KTE a biztonságos védekezésre összpontosított. A 24. percben túlságosan is, ugyanis a Farkas szorításában érkező Varga hazapasszolta a labdát (vagy inkább menteni próbált), és mivel Antal Botond megfogta a labdát, jöhetett a közvetett szabadrúgás. Abból aztán nem lett semmi, de nem sokkal később Balogh buktatta Meyét, a 11-est pedig Farkas értékesítette.

A második félidő elején Savic gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, szemfüles passza után Tököli egyenlített, amellyel lényegében el is döntötte a továbbjutást.

A DVSC szorongatott, de csak a 89. percben tudott nagy helyzetet kialakítani, de akkor Szécsi lövése után Antal nagy bravúrral védett két alkalommal is.

A KTE első alkalommal játszhat Ligakupa-döntőt, ráadásul hazai pályán.

Eredmény – Ligakupa, elődöntő, visszavágó
Debreceni VSC-TEVA – Kecskeméti TE 1-1 (1-0)
gólszerző: Farkas B. (25., 11-esből), illetve Tököli (55.)
Továbbjutott a Kecskemét, 5-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik