Foci

Simán továbbment a Bayern München

A bajorok magabiztosan és pontosan játszottak a Marseille elleni BL-negyeddöntő visszavágóján, és továbbmentek a legjobb négybe.

A Marseille nagy lendülettel kezdte a Bajnokok Ligája-negyeddöntőt, és Remy, valamint Morel lövésével veszélyeztetett is. Az első valamire való kontrát azonban azonnal góllal fejezte be az első meccsen kétgólos (2-0) előnyt szerző német sztárcsapat.

Ribéry adott középre, és a leshatárról kibúvó Ivica Olic nem hibázott közelről (1-0). Igen, nem Mario Gomez érkezett, hanem a horvát, ugyanis a német válogatott csatár ezúttal a kispadon kapott helyet, Arjen Robbenhez hasonlóan.

M’bia hatalmas lövéssel jelentkezett a 18. percben, de Manuel Neuer bravúrral hárított. Mandanda sem maradt le: először Kroos, majd Timoscuk lövését hatástalanította, hogy aztán a 26. percben Olic pöccintését is kivédje. Két percre rá reflex mozdulattal ütötte szögletre Müller fejesét, a franciák kapusa meccsben tartotta övéit az első 45 percben.

Olic és a Bayern megtükrözte a vezető gólt eredményező támadást a 36. percben. Alaba futott szélsebesen a bal oldalon, Olic várta bent, megkapta, belőtte, mind megette (2-0).

A második félidő sokkal takarékosabbra sikeredett, a Bayern uralta a játékot, de azért a franciák el-eljutottak a németek kapuja elé. A 67. percben Amelfitano adott középre, Brandao azonban föléfejelt.

Az utolsó negyedórára bejött Mario Gomez, a Bayern idei gólvágója, de az eredmény már nem változott. Továbbment a München, és az APOEL-Real Madrid párharc győztesével találkozik az elődöntőben.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés
Bayern München – Olympique Marseille 2-0 (2-0)
München, Allianz Aréna, vezette: Odvan Moen (norvég)
Bayern München: Neuer – Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba – Gustavo, Timoscuk – Müller (Rafinha, 38.), Kroos (Pranjic, 67.), Ribéry – Olic (Gomez, 75.). Vezetőedző: Jupp Heynckes
Marseille: Mandanda – Azpilluceta, Fanni, N’Kolou, Morel (Amelfitano, a szünetben) – M’Bia, Ayew, Cheyrou – Valbuena, Remy (Kabouré, 63.), Brandao (Gignac, 74.). Vezetőedző: Didier Deschamps
Gólszerzők: Olic (12., 35.)
Sárga lap: Alaba (64.), illetve Mbia (37.)
Továbbjutott a Bayern München 4-0-s összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik