Foci

Mesterséges izgalom és csodavárás

Bár az idegenbeli siker után a Bayern München toronymagas esélyese a Marseille elleni negyeddöntőnek, a meccs még nem lefutott.

A Bayern München az első mérkőzésen Marseille-ben tudott nyerni 2-0-ra, ezzel fél lábbal már az elődöntőben érezhetik magukat a bőrgatyósok.

Ehhez azonban még le kell tudniuk a hazai visszavágót, ami még így sem lesz könnyű, kordában kell tartani a várhatóan rohamozni próbáló franciákat.

„Azért még a párharcnak nincs vége, hagyjuk még a Real Madrid elleni elődöntőt – próbálta kicsit feszíteni a hangulatot Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője a sajtótájékoztatón. – A Marseille nyilván támadni fog, nincs veszíteni valójuk. Persze óriási előny, hogy idegenben lőttünk két gólt, és egyet sem kaptunk. Azért ne felejtsük, a franciák okoztak már meglepetést a Dortmundnak is. Sok munka vár ránk még a szezonban, de remélem, az este a maradéktalan elégedettségé lesz”.

A Marseille szinte reménytelen helyzetben van, de a franciák idén tettek már csodákat a BL-ben, most is valami hasonlóra lenne szükségük.

„Ez az a helyzet, amikor minden fizikai és lelki erőnkre szükség lesz, ha fordítani akarunk. Természetesen a München az esélyes, de. A Dortmundot idegenben kétgólos hátrányból győztük le, és az Inter elleni nyolcaddöntőben is vendégként vívtuk ki a továbbjutást. Koncentráltan és okosan kell végigjátszanunk a mecset” – vélte Didier Deschamps, a franciák trénere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik