Foci

Ki nyer ma? Játék és izgalom 90 percben

Az idei labdarúgó Bajnok Ligája legnagyobb csatája jön ma este, a Barcelona 0-0-s odavágó után fogadja a negyeddöntő visszavágóján a Milant.

Furcsa módon mindkét csapatnak a sztrájkokkal akadtak a gondjaik az elmúlt napokban, a Milan késve érkezett Barcelonába, Messiék viszont éppen Milánóban ragadtak pár napra a munkabeszüntetések miatt.

Persze, a két edzőnek, Pep Guardiolának és Massimiliano Allegrinek nem az utazás miatt fáj a feje.  Annál inkább azért, hogy mi sül ki az esti meccsből. Mivel a milánói első mérkőzés gólnélküli döntetlennel zárult, nagyon kényes a helyzet.

A címvédő katalánok hazai pályán kicsivel esélyesebbnek számítanak, azonban pont ez lehet a vesztük is. Ha a Milan gólt talál idegenben, a Barca komoly slamasztikába kerülhet. Ez még úgy is komoly kockázat, hogy a gránátvörös-kékek  2009 októbere óta nem kaptak ki a Camp Nouban európai kupameccsen.

A hazaiak sima győzelemmel hangoltak a BL-re, Iniesta és Messi góljaival 2-0-ra nyertek a Bilbao ellen, Fabregas combsérülése miatt nem játszott, rajta kívül Xaví sem teljesen egészséges, ki is hagyta a hétfői edzést.

Guardiola: “egyszerű a helyzet, aki nyer, elődöntős”

“Nagyon vigyáznunk kell a Milannal, a lehető legtöbbet kell birtokolnunk a labdát – mondta Pep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője. – Ha esélyt kapnak a gólszerzésre, bajba kerülhetünk, ezért jó lenne, ha több gólt tudnánk szerezni ellenük. Ibrahimovic és az ő magassága külön probléma, vigyáznunk kell a magas labdákkal. Xaví edzéseket hagyott ki vádlisérülése miatt, de ha bevethető, játszani fog.

A Milan a Serie A hétvégi fordulójában 1-1-et játszott Cataniában. A piros-feketék is bajlódnak sérülésekkel, van Bommel játéka kétséges, Thiago Silva pedig kimarad a csapatból.

Allegri: “a lényeg a pozitív hozzáállás”
“Izgalmas meccs lesz, bármi megtörténhet – jósolt egy nem meglepőt Massimiliano Allegri, a Milan trénere. – Bátran kell játszanunk a Barcelona otthonában, egységes csapatmunkával sikert érhetünk el. Természetesen jól ismerjük az ellenfél játékát, tudjuk, mit kell játszani ellenük. Bízom Ibrahimovicban, illetve abban, hogy Pato pályára léphet.”

A Barcelona-Milan meccs 20.45-kor kezdődik, a mérkőzést a Sport24 élő, szöveges közvetítésében követhetik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik