Foci

Nehezen, de nyert a United

Sokáig nem talált fogást a Manchester a Blackburn Roversen, de két, az utolsó tíz percben szerzett találattal megnyerte a meccset.

Döcögősen kezdtek a Vörös Ördögök, ugyanis 11 percet kellet várni az első valamire való helyzetig, de az sem volt túl veszélyes a Blackburn kapujára. Az első negyed óra végére magára találtak a hazaiak, és a játék többnyire a középpályán zajlott: a Rovers nem igazán tudott a United kapuja elé keveredni, míg a vendégek hiába birtokolták többet a labdát a velük szemben álló védelem kiválóan teljesített.

Ennek ellenére az első játékrész legnagyobb helyzete, sőt egyből kettő is a Blackburn nevéhez fűződik: előbb Olsson majd Hanley bombáját kellett De Geának bravúrral hárítania.

A fordulás után továbbra is erőtlenek voltak a United támadásai, míg De Geának egyre többször kellett játékba avatkoznia. A 79. percben mégis a manchesteriek örülhettek, ugyanis Valencia góljával megszerezték a vezetést, majd hogy biztosra menjenek, és hogy a városi rivális Manchester Citynek ne adjanak esélyt a felzárkózásra, berámoltak mégegyet a blackburni hálóba: a lefújás előtt Young 17 méterről lőtte ki a bal alsót (0-2).

Ha nehezen is, de a United három ponttal távozott a Blackburn otthonából, így a Vörös Ördögök előnye a tabellán már öt pont a Cityhez képest.

Eredmény-Premier League, 31. forduló
Blackburn Rovers-Manchester United 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Valencia (81.), Young (86.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik