Foci

Mancini: a héten eldőlhet a bajnoki cím sorsa

Roberto Mancini, a Manchester City vezetőedzője szerint a héten pont kerülhet a kérdés végére: bajnokok lesz-e idén a kékek?

“Ha a Manchester United a héten mindkét mérkőzését megnyerni, véget ér a bajnoki címért folytatott versenyfutás” – nyilatkozta a skysports.com-nak Mancini. A tréner azzal támasztotta alá állítását, hogy jelen pillanatban két pont a hátrányuk a városi rivális Vörös Ördögökkel szemben úgy, hogy a United egy meccsel kevesebbet játszott.

Ha a City a hétvégén nem tud nyerni az Arsenal elleni rangadón, és a United a hétfő esti Blackburn, valamint a vasárnapi Queens Park Rangers elleni összecsapáson is győztesen hagyja el a pályát, akkor nyolc egységre nő a különbség a két alakulat között, hat fordulóval a szezon vége előtt.

“A nyolcpontos különbséggel vége az idénynek. Természetesen így is csalódottak vagyunk, a szezon során én is és a csapat is több hibát vétett. Sajnos a balszerencse sem került el minket, például három vagy négy kulcsjátékosunk sérülése semmiképpen sem tett jót a csapatnak.”

A Manchester City legutóbbi öt mérkőzéséből mindössze kettőt nyert meg, egyszer kikapott, és a legutóbbi két fordulóban mindössze csak döntetlenre futotta erejükből. Ezzel szemben a United ötből öt győzelmet zsebelt be.

 


Ajánlott videó

Olvasói sztorik