Foci

Edzőváltás két NB/I-es klubnál

A DVTK felmentette Benczés Miklós vezetőedzőt, Szentes Lázár vette át a szakmai munka irányítását. Hétfőn kirúgták Mészáros Ferencet, a PMFC trénerét is.

Hétfőn az OTP Bank Liga mindkét újoncának edzőjét menesztették, a Diósgyőr bőven meg is indokolta, miért kellett Benczés Miklósnak mennie, illetve utódját is megnevezték, a pécsiek ezzel szemben egy mondattal tettek pontot Mészáros Ferenc munkájára, aki Benczéshez hasonlóan feljuttatta a csapatot az élvonalba.

A labdarúgó OTP Bank Liga őszi szezonjában az újonc DVTK remekelt, és a harmadik helyen telelt, de a folytatás már nem volt ilyen álomszerű. A DVTK indoklása szerint tavasszal nem csak az eredmények jöttek kevésbé, hanem a pályán mutatott játék is elmaradt a várttól.

“Kerestük az elmúlt hetek, hónapok gyenge teljesítményének az okait – nyilatkozta Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója – Arra a döntésre jutottunk, hogy új impulzusra van szükség, mert megbomlott a csapat és az edző közti harmónia. Ezért hétfőn közös megegyezéssel felmentettük a vezetőedzői, illetve pályaedzői feladat ellátása alól Benczés Miklóst és Vitelki Zoltánt, akikre a klub utánpótlásában számítunk.”

A sportvezető hagnsúlyozta, hogy továbbra is elismerik mindkét szakember eddig elvégzett munkáját és elévülhetetlen érdemeit abban, hogy egy év másodosztály után újra az élvonalban szerepel a Diósgyőr, amely ősszel sok boldog pillantot szerzett a szurkolóknak.

“Nem készültünk erre az edzőváltásra – folytatta Dudás Hunor – és nem is akarunk elhamarkodott döntést hozni. Egy felkészült, nyelveket beszélő külföldi szakembert keresünk, aki hosszabb távon is biztosítéka lehet a DVTK sikereinek. Amíg őt meg nem találjuk – maximum a bajnokság végéig – Szentes Lázár szakmai igazgató veszi át a csapat irányítását. A szakmai stábban marad Veréb György és Javier Reyes, a további segítők pedig klub utánpótlásából érkeznek”.

A másik újonc edzőjét is elküldték
“A PMFC-MATIAS vezetőségének döntése alapján a mai naptól már nem Mészáros Ferenc látja el a vezetőedzői teendőket a klub NB I-es csapatánál. Az ügyben bővebb tájékoztatást a szerdai napra ígér a vezetőség” – áll a pécsi klub szűkszavú tájékoztatójában.
Edzőváltások a 2011/12-es szezonban

2011. augusztus 10.: Újpest FC, Mészöly Géza helyett Zoran Spisljak

2011. augusztus 15.: Vasas-Híd, Komjáti András helyett Marijan Vlak

2011. augusztus 16.: Ferencváros, Prukner László helyett Nagy Tamás

2011. augusztus 30.: Ferencváros, Nagy Tamás helyett Détári Lajos

2011. augusztus 27./szeptember 1.: ZTE, Csank János helyett Prukner László

2011. október 24./26.: Lombard Pápa Termál FC, Véber György helyett Bene Ferenc

2011. november 23./december 13.: Kecskeméti TE, Tomislav Sivic helyett Török László (szakmai igazgató)

2011. december 14./19.: Haladás Sopron Bank, Aczél Zoltán helyett Artner Tamás

2012. január 16./17.: Vasas-Híd, Marijan Vlak helyett Urbán Flórián

2012. március 5./6.: Győri ETO FC, Csertői Aurél helyett Pintér Attila

2012. április 2.: Diósgyőri VTK, Benczés Miklós helyett – ideiglenesen – Szentes Lázár

2012. április 2.: PMFC-MATIAS, Mészáros Ferenc helyett:?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik