Foci

Adok-kapok Miskolcon Benczés kirúgása után

Dr. Kriza Ákos értetlenül áll az edző kirúgása előtt, ezért nyílt levelet intézett a Diósgyőri VTK vezetéséhez.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Diósgyőri VTK menesztette trénerét, Benczés Miklóst az elmúlt hetek gyengébb eredményei és a formahanyatlás miatt. A vezetőedző melett a klub elköszönt a pályaedző Vitelki Zoltántól is, aki a boon.hu-nak nyilatkozott az üggyel kapcsolatban:

„Elfogadom a vezetők döntését és sok sikert kívánok az együttesnek a továbbiakban a soron következő fordulókra. A kialakult helyzetről természetesen van véleményem, de azt megtartom magamnak. Biztos vagyok abban, hogy a csapat kikászálódik a hullámvölgyből és azt nyújtja majd, amit klub vezetése és a szurkolók joggal elvárnak az alakulattól. Ami személy szerint engem illet: dolgozom tovább, az utánpótlás-nevelésben jutok szerephez, kapok lehetőséget a bizonyításra.”

A városvezetés nevében a polgármester, Dr. Kriza Ákos nyílt levelet intézett a piros-fehér klub vezetőségéhez, hogy megmagyarázzák a döntést. A megyeszékhely első embere tette mindezt azért, mivel a városvezetés tulajdonostárs az egyesületben.

Dr. Kriza Ákos nyílt levele a Diósgyőri VTK-nak
Miskolc Megyei Jogú Város vezetése hosszú távon érdekelt a minőségi diósgyőri labdarúgás létezésében. Városunk emblematikus labdarúgó csapatát minden nehézség ellenére is támogatjuk és sokszor erőn felül is segítjük, mert tudjuk, hogy a DVTK sorsa Miskolcon közös ügy:
pontosabban közös ügynek kellene lennie.

A DSM Nonprofit Kft. és a Diósgyőr FC Kft. tulajdonosaiként ugyanakkor sajnálatos módon, a napi sajtóból értesültünk arról, hogy csapatunknál egyik pillanatról a másikra nagy változások történtek. Benczés Miklós vezetőedzőt és Vitelki Zoltán pályaedzőt 2012 április 2-án felmentették.
Anélkül, hogy a DVTK-ban folyó labdarúgó-szakmai munka mindennapjaiba bele akarnánk szólni, tulajdonostársi kompetenciáinkat nem csak az éves költségvetésünk feladatainak teljesítése közben kívánjuk gyakorolni.
A DVTK NB I-es csapatának sorsát meghatározó döntéseknél ragaszkodunk véleményünk kifejtéséhez. Ezért, a csapat körül kialakult helyzetre való tekintettel, mint a város polgármestere, felkérem a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetését és a Borsodsport Invest Kft.
illetékeseit április 2-i döntéseik személyes találkozón történő megmagyarázására.

Hétfőn este a polgármester levelére a klubvezetés a dvtk.hu-n reagált.

A Diósgyőri VTK válaszlevele

Tisztelt Polgármester Úr!

Tájékoztatom, hogy minden, a Diósgyőr FC Kft. gazdálkodását, hosszútávú stratégiáját érintő kérdésben – úgy, ahogy eddig is – továbbra is állok szíves rendelkezésére, ehhez nem szükséges a nyílt levél.

A klub személyi állományát érintő kérdésekben – játékosok, szakmai stáb, háttérszemélyzet – azonban nincs és nem is volt beszámolási kötelezettségem sem a Borsodsport Invest Kft., sem Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata felé, mint ahogy Benczés Miklós vezetőedzői kinevezésekor sem került sor ilyen jellegű egyeztetésre. Mint bizonyára Ön is tudja, a Diósgyőr FC Kft. menedzsmentje eddig is kifejezetten szakmai szempontok alapján döntött a klub személyi összetételének meghatározásában és a továbbiakban is ehhez szeretnénk tartani magunkat. Még a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy nem csupán szakmai szempontok alapján döntünk.

Ettől függetlenül amennyiben igény van rá nagyon szívesen tájékoztatom a felek megegyezésének okairól tisztelt Polgármester Urat akár levélben, akár személyesen.

A további korrekt együttműködésben bízva,

Tisztelettel:Dudás Hunor

 

Hétfőn egy másik élvonalbeli klub, a Pécsi MFC is megvált trénerétől, Mészáros Ferenctől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik