Foci

Torghelle döntött a Honvéd ellen

A címvédő Videoton 1-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Budapest Honvéd ellen a 22. forduló zárómérkőzésén.

A Videoton és a Budapest Honvéd összecsapása mindig rangadónak minősül, pláne ha a harmadik fogadja a negyediket. Az őszi, kispesti mérkőzést a fővárosiak nyerték 1-0-ra, a télen távozó Danilo lőtte a győztes gólt.

A vasárnapi összecsapása nagy csatát hozott, már az első percekben próbálkozott mind a két fél, igazán nagy helyzet azonban egyik oldalon sem adódott. A Vidi játszott veszélyesebben, a hazaiak pár lövéssel azért jelezték, hogy csak a három ponttal elégszenek meg. A félidő végén előbb Sándor fejjel, majd Mitrovic lábbal riogatott, Kemenes védett mindkétszer szép mozdulattal.

A második felvonásban korán gólt szerzett a Videoton, azonban Vinícius kézzel továbbította a labdát a kapuba, sárgát is kapott tettéért. A továbbiakban is a hazaiak domináltak, a csereként beálló Nikolic például nem sokkal lőtt fölé nem sokkal a beállását követően. A Honvéd inkább a kontrákra rendezkedett be, azonban a fehérvári kapuig már rendre nem jutottak el.

A hajrában teljesen felborult a pálya, sorra érkeztek a hazai akciók, azonban Botis és Debreceni hihetetlen munkát végzett középen, így a Vidi tulajdonképpen nem is dolgoztatta meg Kemenest. Úgy tűnt, 0-0-val ér véget a meccs, azonban az utolsó pillanatban Torghelle távoli fejese beakadt, 1-0-ra nyert a Vidi.

Eredmény – OTP Bank Liga, 22. forduló
Székesfehérvár, Sóstói Stadion 4138 néző, Vezette: Takács J.
Videoton FC-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Videoton: M. Bozovic – Brachi, Caneira, Vinicius, Szolnoki (Nikolics 50.) – Tóth B., Mitrovic – Oliveira (Kovács I. 78.), Sándor (Gyurcsó 66.), Walter Lee – Torghelle Vezetőedző: Paulo Sousa

Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Vidovic – Horváth A. (Hidi 88.), Johnson, Ivancsics, Ceolin (B. Bozovic 60.), Vécsei – Délczeg (Tchami 88.) Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Torghelle (91.)
Sárga lap: Vinicius (48.), illetve Délczeg (68.), Vidovic (69.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik