Foci

Megszakadt a Tottenham nyeretlenségi szériája

A londoni gárda öt meccs után tudott újra nyerni az angol labdarúgó-bajnokságban. A Spurs hazai pályán verte 3-1-re a Swansea-t a 31. fordulóban.

A tízedik helyen álló vendég alakulat titkon győzelmi reményekkel lépett pályára a White Hart Lane stadionban, a Tottenham otthonában.

A hazaiak jobban kezdték a meccset, bár a Swansea nem vette fel a sündisznóállást s megpróbált támadásokat kialakítani. A vezetést Harry Redknapp fiainak sikerült megszereznie a 19. percben. Bale beadását röviden szabadította fel az ellenfél védelme, a labdát pedig van der Vaart könyörtelenül vágta a kapuba.

A második félidő elején a Tottenham agyban bent maradt az öltözőben, amire rá is fáztak. Sigurdsson 55. perci lövését Friedel még a kapufára tolta, de a 22 éves izlandi fiú három perccel később már bevette az amerikai hálóőr ketrecét.

Ezt követően a Hotspur átvette az irányítást. Gareth Bale remek napot fogott ki, és dinamikus játéka hozzásegítette csapatát a győzelemhez. A nagy nyomásnak meglett az eredménye. Adebayor előbb a 72. percben van der Vaart szöglete után fejelt az ötösről két ember közül a kapuba, majd a 86. percben Lennon beadásánál kopírozta le negyedórával azelőtti önmagát.

A meccs góljai:


A Tottenham győzelem nélküli sorozata tehát megszakadt, s a begyűjtött három ponttal utolérték a harmadik helyen álló városi rivális Arsenal csapatát.

Eredmény – Premier League, 31. forduló
Tottenham – Swansea 3-1 (1-0)
Gólszerzők: van der Vaart (19.), Adebayor (73., 86.) illetve Sigurdsson (59.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik