Foci

Magyarjaival menetel az NEC

Az NEC Nijmegen labdarúgócsapata 2-0-ra nyert hazai pályán a holland bajnokságban és már rájátszást érő helyen van a tabellán.

Babos Gábor és Vadócz Krisztián ezúttal is a kezdőben kapott helyet az NEC Nijmegen együttesében, amely a sereghajtó De Graafschapot fogadta. A vendéglátóknak mindössze 12 percre volt szükségük a vezetés megszerzéséhez, Schone talált be Zeefuik passza után.

A második felvonásnak már három magyarral vágott neki a NEC, ugyanis beállt Szélesi Zoltán is, Willt váltotta. Kisvártatva már kettő volt közte, az első gólt előkészítő Zeefuik koronázta meg a teljesítményét.

A vendégek semmilyen veszélyt nem jelentettek Babos kapujára (főleg, hogy Kaak kiállítása miatt bő egy félidőt hátrányban játszottak), így a Nijmegennek nem okozott gondot megőriznie az előnyét a hármas sípszóig. Babos és Vadócz is végigjátszotta a mérkőzést. Győzelmével a Nijmegen feljött a tabella nyolcadik helyére, ez pedig rájátszást érne a bajnokság végén. Még hat forduló van vissza a pontvadászatból.

Eredmény – Eredivisie, 28. forduló
NEC Nijmegen – De Graafschap 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Schone (12.), Zeefuik (58.)
Piros lap: Kaak (42.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik