Foci

Kiütötte a Loki az Újpestet

A DVSC-TEVA együttese Újpesten nyert 5-1-re az OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

A Debrecen kezdett harapósabban Újpesten, a vendégek a nyolcadik percben még nem tudtak betalálni, nem sokkal később azonban már megszerezték a vezetést: Coulibaly centerezett, Lipták nem tudott felszabadítani, Szakály pedig büntetett.

Egyenlíthetett volna az Újpest, azonban Rajczi és Remili egymást zavarta ígéretes helyzetben. A Debrecen nem sokkal később egy kontra végén tovább növelte az előnyét, Bódi a bal alsóba lőtt. A folytatásban a Loki magabiztosan adogatott, a lila-fehérek pedig asszisztáltak a listavezető örömjátékához. A felvonás hajrájában kihasznált egy újabb védelmi megingást a DVSC, ezúttal Coulibaly iratkozott fel a góllövők közé.

Fordulás után sem változott a játék képe, majd az 59. percben jött az újabb vendéggól, Coulibaly lőtte ki a hosszú alsót. Az újpesti drukkerek szitkozódása mellett folytatódott a találkozó, majd bő negyedórával még hangosabb lett a háborgók hangja, Bódi szerezte meg saját maga második, csapata ötödik gólját.

A végén ugyan Kabát Péter büntetőből szépített, de a DVSC teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést még ekkora arányban is.

Eredmény – OTP Bank Liga, 22. forduló
Szusza Ferenc Stadion, 4312 néző, Vezette: Szabó Zsolt
Újpest FC – DVSC-TEVA 1-5 (0-3)
Újpest FC: Balajcza – Litauszki, Lipták, Mihajlovic (Fodor, a szünetben), Kiss Z. – Simon K., Vasiljevic, Kabát, Eninful (Lázár, 66.), Remili (Kovács D., 57.) – Rajczi Vezetőedző: Zoran Spisljak

DVSC-TEVA: Novakovic – Nagy Z., Simac, Mészáros N., Korhut (Illés, 62.) – Nikolic, Varga J., Szakály, Bódi, Bouadla (Rezes (76.) – Coulibaly (Farkas II. B., 79.) Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Kabát (82., 11-esből), illetve Szakály (9.), Bódi (22.,74.), Coulibaly (40., 60.)
Sárga lap: Litauszki (26.), Lipták (55.), illetve Nagy Z. (24.), Nikolic (42.), Varga J. (58.), Rezes (78.), Illés (81.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik