Foci

Folytatódik a Liverpool vesszőfutása

Kenny Dalglish együttese a Newcastle United vendégeként szenvedett el 2-0-s vereséget a Premier League 31. fordulójában.

Az elmúlt néhány hétben botladozó Liverpool a találkozót megelőzően a nyolcadik, míg a Newcastle, a szezon meglepetéscsapata az ötödik helyen tartózkodott a bajnoki tabellán. A Szarkák még a Bajnokok Ligája indulásra is esélyesek, a Liverpoolnak viszont már az ötödik hely is elérhetetlennek látszik – igaz, a Vörösök a Ligakupa megnyerésével már kvalifikálták magukat az Európa Ligába.

Az első játékrészben veszélyesebbnek látszott a Newcastle, minden támadásukban ott rejlett a gólszerzési lehetőség. A találkozót izgalmassá tette, hogy egyik védelem sem állt a helyzet magaslatán egy pillanatra sem. A 19. percben Ben Arfa beadását követően Papiss Cissé fejesgóljával szerezte meg a vezetést a hazai gárda. A félidőig nem változott az eredmény, a Liverpool görcsösen küzdött az egyenlítő találatért.

A második 45 percben felélénkült a játék. A vendégek hosszú indításokkal próbálkoztak, ám sikertelenül. Ezzel szemben a házigazdák egy gyors támadást követően ismét betaláltak. Az akció végén a szenegáli Papiss Cissé az ellenfél kapusát kicselezve passzolt két méterről a jobb alsóba.

A gól után egyre paprikásabb lett a hangulat a St James’ Parkban. A 83. minutumban Perch alattomosan buktatta a kapuból a kezében labdával kifutó Reinát, aki az esetet követően lefejelte ellenfelét. Előbbit sárgalappal, utóbbit piroslappal jutalmazta Martin Atkinson játékvezető. Reina helyére a védő José Enrique állt be, mivel a Poolnak ekkorra már nem maradt cseréje. Érdekesség, hogy a spanyol hálóőr a 2007/08-as szezon óta egyetlen Premier League meccset sem hagyott ki.

A meccs fontosabb jelenetei:


N-L footyroom.com by footyroom

A hátralévő néhány percben a Newcastle eldugta a labdát, s megőrizte 2-0-s előnyét egészen a végső hármas sípszóig.

Eredmény – Premier League, 31. forduló
Newcastle – Liverpool 2-0 (1-0)
Gólszerző: Cissé (19., 59.)
Piros lap: Reina (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik