Foci

Szalai gólt szerzett, de lesérült

A Mainz 3-0-ra legyőzte a Werder Brement úgy, hogy a mérkőzés első találatát Szalai Ádám szerezte a Bundesliga 28. fordulójban.

Az élmezőnyhöz kapaszkodó brémaiaknak esélyük sem volt hazai környezetben begyűjteni a három bajnoki pontot, ugyanis már a 19. percben betalált a magyar válogatott alappillére. Az utóbbi időben sérüléssel bajlódó támadót azonban egy sérülés miatt a 45. percben lehozta edzője, és Choupo Motingot küldte be a helyére. A kameruni válogatott csatár pedig meghálálta a bizalmat, ugyanis a második félidőben kétszer is betalált a hazai kapuba, így a Mainz könnyed, háromgólos győzelmet ünnepelhetett a lefújás után.

A Dortmund pénteki döntetlenje után a Bayern München győzelmi kényszer alatt lépett pályára Nürnbergben, azonban csak döcögősen tudták hozni a kötelezőnek számító mérkőzést: Robben 69. percben szerzett góljával mindössze 1-0-ra nyertek a bajorok, akik így három pontra megközelítették a listavezetőt.

A Kaiserslautern-Hamburg kiesési rangadón a vendégek egy első félidőben szerzett gólnak köszönhetően megnyerték a találkozót, így a Kaiserslautern továbbra is sereghajtó, míg a hamburgiak ha rövid időre is, de elmozdultak a veszélzónából, köszönhetően az Augsburg Köln felett aratott győzelmének is köszönhetően.

Egy komoly meglepetést is tartogatott a szombati játéknap, ugyanis az alsóházba tartozó Freiburg könnyedén, 2-0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent.

Eredmények-Bundesliga, 28.forduló
Augsburg-1. FC Köln 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Koo (19.), Rafael (45.-büntetőből), illetve Podolski (42.-büntetőből)
Kaiserslautern-Hamburger SV 0-1 (0-1)
Gólszerzők: Jansen (28.)
Bayer Leverkusen-Freiburg 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Schuster (8.), Caligiuri (60.)
Nürnberg-Bayern München 0-1 (0-0)
Gólszerzők: Robben (69.)
Werder Bremen-Mainz 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Szalai (19.), Choupo Moting (48., 74.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik