Foci

Idei harmadik győzelmére hajt a Siófok és a DVTK is

A Diósgyőr siófoki vendégjátékával veszi kezdetét az OTP Bank Liga 22. fordulója.

Az elmúlt időszakban hullámzó teljesítményű Siófok, és az elmúlt két fordulóban magára találó Diósgyőr összecsapása nyitja pénteken a hazai pontvadászat soron következő fordulóját. Mindkét klub számára jelentőséggel bír az esti meccs, mivel a Siófok a kiesés elől menekül, mindössze négy pont választja el a 15. helyezett Vasastól, míg Miskolcon a cél az európai kupaszereplés kiharcolása.

Az elmúlt két körben a diósgyőriek előbb Pápán tudtak nyerni, majd az Újpest ellen tartották otthon a három pontot, így a Dunántúlra is pontok reményében utazik a gárda: “Igényel-e más játékot részünkről, hogy a Siófok következik? Igazából minden rivális más, ezért vannak dolgok, amiken változtatni kell. A Siófok hazai környezetben nagyon eredményes, nem igazán nyernek ott csapatok, mivel agresszív, szervezett futball nyújt, de mi természetesen azon leszünk, hogy legyőzzük őket.” – nyilatkozta a boon.hu-nak Benczés Miklós, a piros-fehérek trénere, aki Siófokon nem számíthat a sérüléssel bajlódó Gallardóra.

Mellékesen, a DVTK háza táján ismét felütötte a fejét a bundabotrány, ugyanis a hét közepén a miskolciak szerződést bontottak az ügyben megvádolt kapusukkal,  Farkas Balázzsal.

A tavaszi idénykezdet óta a Siófok pontot mentett Újpesten, nyert Kaposváron és a Paks ellen, viszont csúnyán kikapott a Győr vendégeként. Az NB I-es tagság megőrzéséhez, és a harmadik győzelem megszerzéséhez azonban a könnyű ellenfélnek kicsit sem nevezhető miskolciakat kell legyőznie Mihalecz István legénységének:

“Egyértelműen a bennmaradás a cél, de minél messzebb vagyunk a veszélyes helyektől, annál jobb, és nem kell számolgatnunk egy esetleges vereség után, hogy hová is kerülünk. Így készülünk a pénteki, DVTK elleni meccsre is, amely biztosan nagyon nehéz lesz. Annak ellenére, hogy hazai pályán játszunk a Diósgyőrrel.” – mondta az nb1.hu-nak Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója.

A párharc őszi felvonásán 2-1-re nyert a DVTK úgy, hogy Melczer góljával még a sárga-kéket vezettek, de Menougong előbb kiegyenlítette, majd Luque megfordította az állást.

FGSZ Siófok-Diósgyőri VTK 18 óra (TV: SportM)
Siófok, Siófoki Városi Stadion, Vezeti: Farkas Ádám

Ajánlott videó

Olvasói sztorik