Foci

Szeged is futballstadiont épít

A társaságadó-kedvezményekből származó összegek bevonásával Szeged új stadion építésére fog pályázni a  helyi csapatot működtető céggel közösen.

A város vagyongazdálkodási bizottsága  csütörtökön tárgyalt arról, hogy 6000 férőhelyes stadion, illetve új sportcsarnok épülne Szegeden – írja a Szegedma.hu portál.

A létesítményt az Etelka sorra építenék 2,3 milliárd forintból, s a tervek szerint a Szeged 2011 gárdája ősszel már az új arénában játszaná a meccseit. Első körben egy 6000 férőhelyes stadion készülne el a hozzá tartozó kiszolgáló egységekkel. A társaságiadó-pályázat (TAO) 70 százalékos támogatottságot adna, így az önkormányzatnak 30 százalékos önrészt kell előteremtenie. A végleges döntést a következő, áprilisi közgyűlés hozza meg.

A sportuszoda fejlesztésére is pályázik Szeged, egyelőre sátorcserét hajtanak majd végre, és egy 500 férőhelyes lelátót építenek 150 millió forintból Újszegeden. De a bizottság döntött a jégpálya palánkjának a felújításáról is.

“A tervekben szerepel, hogy jövőre a Pick Szeged is pályázik TAO-pénzekre, s az Etelka sorra egy új csarnok épülhet. Így Szeged az elmúlt évtizedek legkomolyabb sportlétesítmény-fejlesztéseit valósíthatja meg két év alatt, köszönhetően a kormány társasági-adókedvezmények igénybevételével nyújtott sporttámogatásának” – mondta el a portálnak Bohács Zsolt, a bizottság Fidesz-KDNP-s elnöke.

Ajánlott videó