Foci

Kijutott az Eb-re az U17-es válogatott

A magyar U17-es labdarúgó-válogatott megnyerte az elitkör 7-es csoportját, így ott van a kontinens legjobb nyolc csapata között.

A Pisont István irányította magyar U17-es labdarúgó-válogatott hazai környezetben vághatott neki az Európa-bajnoki elitkörnek. A mieink az első összecsapáson 2-2-es döntetlent játszottak a rivális Belgiummal, majd 5-1-re mosták le Walest, így közel kerültek ahhoz, hogy megnyerjék a csoportot és ott legyenek a kontinens legjobb nyolc együttese között.

Az utolsó körben ehhez Oroszországot kellett legyőzni, a magyar együttes pedig az első félidő hajrájában meg is szerezte a vezetést, Berecz Zsombor emelt a szbornaja hálójába. A félidőt követően már kettővel vezettünk, de csak rövid ideig, Bobál Gergely góljára ugyanis postafordultával válaszolt a felső kapufát is segítségül hívó Turik.

Az utolsó negyedóra kezdetén Hrabina Alex egy hatalmas bravúrral őrizte a minimális előnyt, azonban a találkozó hajrájában így is egyenlített az orosz gárda – elúszni látszott a továbbjutás. A magyar fiúk ugyanakkor nem adták fel és a ráadás második percében (ebben a korosztályban kétszer 40 minutum egy mérkőzés) Farkas Zoltán beállította a 3-2-es végeredményt.

Mindeközben Belgium ugyan 3-0-ra legyőzte Walest, a mieink jobb gólkülönbségüknek köszönhetően kijutottak az Európa-bajnokságra. A tornát május 4. és 16. között rendezik Szlovéniában. Korábban már a házigazda, Izland, Németország, Hollandia és Lengyelország kvalifikálta magát az eseményre.

Úgy tűnik mégsem olyan sima a helyzet, mint elsőre tűnt, Belgium ugyanis óvást nyújtott be és akár tovább is juthat.

Eredmények – Eb-elitkör, 7. csoport, 3. forduló
Magyarország – Oroszország 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Berecz (39.), Bobál (43.), Farkas Z. (82.) illetve Turik (48.), Jascsuk (77.)
Wales – Belgium 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Dierckx (33., 60.), Biscotti (65.)
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 7 pont (10-5), 2. Belgium 7 (6-2), 3. Oroszország 3, 4. Wales 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik