Foci

Bajor öröm Marseille-ben

A Bayern München a kevés helyzet ellenére is 2-0-ra legyőzte idegenben az Olympique Marseille együttesét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A Bajnokok Ligájának előző körében a franciák idegölő csatában, 2-2-es összesítéssel és idegenben lőtt góllal búcsúztatták az Internazionálét, így ez a Baselt 7-1-el búcsúztató bajorok számára intő jel lehetett a találkozó előtt. Ezt támaszotta alá a mérkőzés kezdése is, ugyanis Rod Fanni fejesét Neuer még hárította, de a kipattanót Loic Rémy csak az oldalhálóba lőtte.

A kezdeti nehézségek ellenére erőre kapott a Bayern, és átvették az irányítást, azonban helyzetig nem jutottak, egészen a 44. percig, amikor is Gomez kapásból, a tizenhatoson kívülről vette célbe a kaput, és a labda Andrade kezei alatt utat talált magának a hálóba (0-1). Így a szünetben egygólos német vezetést mutatott az eredményjelző, úgy, hogy a müncheniek az első valamire való kapuralövésükből gólt szereztek.

A második játékrészben sem halmoztak el minket helyzetekkel a csapatok, de azért Gomez és Rémy előtt is adódott egy-egy gólszerzési lehetőség. Az egyenlítésért hajtó Marseille a mezőnyfölény ellenére sem tudott egalizálni, és ezt kihasználta a müncheni alakulat: Robben és Müller kényszerítője után a holland szerezte meg a mindent eldöntő találatot (0-2).

Kétgólos győzelmével a Bayern München magabiztosan várhatja a visszavágót, míg a franciák számára a feladat adott, optimális esetben úgy kellene nyerniük három góllal Németországban, hogy a bajorok nem találnak be. Nem lesz egyszerű ezt véghezvinni az Allianz Arénában.

A szerdai játéknap másik mérkőzésén a címvédő Barcelona 0-0-ás döntetlent játszott az AC Milannal.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Olympique Marseille-Bayern München 0-2 (0-1)
Gólszerzők: Gomez (44.), Robben (69.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik