Foci

A Milan készen áll a Barca elleni harcra

A leginkább várt Bajnokok Ligája-negyeddöntő következik szerda este, amikor a Milan a Barcelonát fogadja.

Jó ismerősök – hogy egy elcsépelt jelzővel illessük beharangozónk elején a Milan és a Barcelona labdarúgócsapatát. A két sztárcsapat a csoportmeccsek során is találkozott egymással.

A barcelonai találkozón az olaszok az 1. és a 90. percben találtak be, ezzel lett 2-2 a mérkőzés, Milánóban viszont 3-2-re a katalánok diadalmaskodtak, és így csoportelsőként mentek tovább a négyesből.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője azt mondta, tanultak ezekből a mérkőzésekből, és most minden másként alakulhat:

“Készen állunk, de tudni kell, hogy a legjobb csapat ellen játszunk, nem lesz egyszerű. A két csoportmecvcs nagyon különbözött egymástól. Az elsőn a taktika volt a főszereplő, a másik viszont felszabadult, nyílt játékot hozott. Akkor sokat kockáztattunk, kinyílt a védelmünk, ez pedig a Barca ellen megengedhetetlen. Nincs szükségünk extra motivációra, ha tovább akarunk jutni, gólt, gólokat kell szereznünk” – értékelt a Milan vezetőedzője.

A Milan kulcsfigurája az a Zlatan Ibrahimovic lehet, aki a Barcelonát testközelből ismeri (játszott ott), és aki ebben a szezonban már 29 gólt lőtt a piros-feketék színeiben. Thiago Silva nem léphet pályára sérülés miatt, és ugyancsak nem játszik Pato, Abate, Merkel és az eltiltását töltő van Bommel.

“A Milan meg akarja majd nyerni a meccset, a mi célunk, hogy pozitív eredményt érjünk el. Ha nem figyelünk eléggé, nem nyerhetünk. A fő célunk, hogy gólt szerezzünk, és a saját stílusunkban játsszunk. Az ő és a mi csapatunk is erős, de csak egyikünk mehet tovább, így fontos lesz a mentális érettség. A csoportmeccsünk itt, Milánóban gála volt, akkor mindketten támadtunk, a közönségnek játszottunk. Most biztosan nem ilyen stílusa lesz a 90 percnek” – mondta Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője.

A Barcelonából a májátültetése miatt távol marad Eric Abidal, de sérült David Villa, Fontás és Ibrahim Affelay is.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő
Milan – Barcelona, 20 óra 45 perc (DigiSport)
Marseille – Bayern München, 20 óra 45 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik