Foci

A Chelsea sokak szerint nem érdemelt győzelmet

A londoniak 1-0-ra nyertek a Benfica otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Egy 11-est nem kapott meg a hazai csapat.

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea Salomon Kalou góljával 1-0-ra nyert Lisszabonban, ezzel folytatja kiváló sorozatát Andre Villas-Boas távozása után.

Jorge Jesus, a portugálok szakvezetője joggal volt dühös a mérkőzést követően, ugyanis a Benficának nagyobb lehetősége voltak, a mérkőzés egy részében uralták a játékot, ráadásul a játékvezető nem adott meg egy nyilvánvaló büntetőt a hazaiaknak, amikor John Terry kezére pattant a labda.

“Jó meccs volt, ahogyan számítottunk is rá. A Chelsea nagyon erős csapat és nagy tapasztalattal bír. Uraltuk a meccset, sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, de nem volt szerencsénk. Nem hiszem, hogy megérdemeltük a vereséget. Még van egy visszavágó, és úgy gondoljuk, van esélyünk gólt szerezni a Stamford Bridge-en” – nyilatkozta Jesus.

Roberto Di Matteo, a londoniak “ideiglenesen kinevezett” menedzsere szerint sem ért még véget a párharc, de jó helyzetbe került a Chelsea ezzel együtt:

“Jó pozícióban vagyunk, de az 1-0 pont egy olyan eredmény, ami nem jogosít fel minket arra, hogy félvállról vegyük a visszavágót. Ha megnézzük, a Benfica milyen eredményeket ért el a BL-ben, nem aludhatunk nyugodtan a következő napokban. Tudjuk, mekkora hegyet másztunk meg a Napoli elleni párharc visszavágóján. Ez most egy kisebb hegy, de a jövő héten ezt is le kell győzni” – mondta Di Matteo, aki hozzátette, direkt szavazott bizalmat a David Luiz, Ramires, Paulo Ferreira, Raul Meireles portugál négyesre, hiszen ők jól ismerik a Benficát és játékosait.

A találkozó gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik