Foci

Újabb két focistát állítottak elő

Két labdarúgót előállított a Központi Nyomozó Főügyészség a magyarországi bundabotránnyal kapcsolatban.

A fogadási csalások ügyében meggyanúsított és reggel előállított labdarúgók egyike az otthonából elvitt S. Tamás, az NB II-es Szigetszentmiklós középpályása – tudta meg a Nemzeti Sport.

A másik, kedden elővezetett labdarúgó személyazonossága egyelőre nem ismert.

S. Tamás korábban a REAC és a Diósgyőr labdarúgójaként pályára lépett olyan mérkőzéseken, amelyek ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálatot folytat.

A bundabotrány az utóbbi hónapokban terebélyesedett ki, a korábban meggyanúsított S. László, H. Gábor után Aczél Zoltán, a Haladás vezetőedzője (a REAC, a Doósgyőr és a Siófok korábbi trénere) volt az első igazán nagy név a történetben.

A nyomozóhatóságok további őrizetbe vételeket jósoltak 2011 végén. Február 28-án a második vonalban szereplő rákospalotai együttesből hat egykori és jelenlegi játékost állítottak elő és gyanúsítottak meg a fogadási csalásokkal kapcsolatban.

Közülük E. Károly és K. Vince a magyar válogatottban is megfordult. Forgács József, a REAC tulajdonosa akkor megdöbbent az előállítások után.

Később Lippai Ákost, a Diósgyőr közönségkedvenc középpályását helyezték előzetes letartóztatásba, majd a szabadllábon védekező Aczél Zoltánnal szemben fogalmaztak meg újabb vádakat.

Nem sokkal a REAC labdarúgóinak őrizetbe vétele után öngyilkos lett a rákospalotaiak klubigazgatója, Kutasi Róbert.

Eddig több mint 20 labdarúgót, korábbi játékvezetőt és menedzsert hoztak összefüggésbe a fogadási csalásokkal hazánkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik